Turist i egen kommune

Har du lyst til å undersøke hva Lillestrøm kommune har å by på i sommer? Her deler kulturavdelingen sine ti beste tips.

Sommerles for barn og unge

Går du i 1-7 i klasse? Bli med på sommerens kuleste lesekampanje! Registrer alt du leser og få poeng og premier på level 10, 20 og 30 som kan hentes på ditt bibliotek.
Mer om sommerles

Sommerles: jente som leser bok på koffert

Elvebredden kunstpark

Ta en tur langs elva og opplev mange flotte kunstverk. Start gjerne turen fra Lillestrøm stasjon og ta en pause underveis for å se på et yrende fugleliv langs elvekanten. Alle kunstverkene har sin egen historie. Last ned kartet på mobilen. God kunsttur!
Mer om Elvebredden kunstpark

Lysvandring

Gratis utlån av utstyr for sommeraktiviteter

Hva med en overnatting i nærmiljø – Mangler du telt og annet campingutstyr eller en skatetur i skateparken i Lillestrøm og mangler skateboard. Dette kan du låne gratis på utstyrssentralene i Lillestrøm, Fetsund og Sørumsand. Ring og bestill – her gjelder førstemann til mølla.

Les mer om utstyrssentralene

Telt camping

Badeplasser

Har du behov for en avkjølende dukkert – da anbefaler vi både dammer og tjern i kommunen. Hvis du vil ta med familien på en badeopplevelse i et badeland har vi også dette på Nebbursvollen friluftsbad og Kuskerudnebben friluftsbad. Flere av stedene er det også mulighet for å kjøpe is og noe å drikke. Ta gjerne turen på sykkel. Bildet er fra Stampetjern. 
Finn badeplasser og anlegg 

Stampetjern

Skedsmo bygdemuseum

Her kan du vandre gjennom historien blant flotte gamle bygninger. Bygdemuseum er en del av Huseby hvor det er funnet arkeologiske spor av mennesker 4000 år gamle. Her har det vært fast bosetning i minst 2000 år. I sommer er det i tillegg vikingskole 12. og 19. juli. 
Mer om Skedsmo bygdemuseum

Skedsmo bygdemuseum

Turstier

Pakk sekken og ta på gode sko for en tur på de mange og flotte turstier i kommunen. Her er anbefalinger på noen av turstiene kommunen har lagt til rette for. Det anbefales en tur både i solskinn og regnvær. God fottur. Her har du tre forslag:

Flere forslag og sykkelstier

Tur

Sørum fritidsgård

En tur for familien til Sørum fritidsgård kan anbefales. Her kan dere oppleve ulike dyr som hester, esler, høner og kaniner. Hele uteområde er åpent for alle.
Mer om Sørum fritidsgård

Sørum Gård Oksefjellet

Nordre Øyeren Naturreservat

Oppdag Nordens Amazonas – Nordre Øyeren naturreservat. Dette er Nord-Europas største innlandsdelta hvor tusenvis av fugler har sitt vår- og høsttrekk. Noen av Norges største gjedder kan du også møte hvis du er i båt. Det er viktig at de som ferdes i området setter seg inn i ferdelsrestriksjonene. 
Mer om Nordre Øyeren Naturreservat

Nordre Øyeren Naturreservat Fetsund Lenser

Mølleparken og Sagstien

Sagelva er 2,3 kilometer lang og langs denne finner du Mølleparken. Ta en tur å se på oppgangssaga som er ligger der som et bilde på en annen tid. Sagstien er en sammenhengende sti fra Mølleparken til Lørenskog grense. 
Mer om Mølleparken

Mølleparken Sagelva

Sommerferietilbud

Vi har en rekke tilbud til barn og unge i sommer. Alle sommerferieaktivitetene krever påmelding og det er begrenset med plasser. 
Se alle aktivitetene

Høyt og lavt Lillestrøm

Les mer om forskjellige aktiviteter i Lillestrøm kommune hos Tømmerruta