Turist i egen kommune

Har du lyst til å undersøke hva Lillestrøm kommune har å by på i sommer? Her deler kulturavdelingen sine ti beste tips.

Sommerles for barn og unge

Går du i 1-7 i klasse? Bli med på sommerens kuleste lesekampanje! På sommerles.no kan du registrere alt du leser, samle poeng, løse oppgaver og få kule premier og lesetips.

Sommerles: jente som leser bok på koffert

Elvebredden kunstpark

Ta en tur langs elva og opplev mange flotte kunstverk. Start gjerne turen fra Lillestrøm stasjon og ta en pause underveis for å se på et yrende fugleliv langs elvekanten. Alle kunstverkene har sin egen historie. Last ned kartet på mobilen. God kunsttur!
Mer om Elvebredden kunstpark

Lysvandring

Gratis utlån av utstyr for sommeraktiviteter

Hva med en overnatting i nærmiljø – Mangler du telt og annet campingutstyr eller en skatetur i skateparken i Lillestrøm og mangler skateboard. Dette kan du låne gratis på utstyrssentralen.

Les mer og bestill

Telt camping

Badeplasser

Har du behov for en avkjølende dukkert – da anbefaler vi både dammer og tjern i kommunen. Hvis du vil ta med familien på en badeopplevelse i et badeland har vi også dette på Nebbursvollen friluftsbad og Kuskerudnebben friluftsbad. Flere av stedene er det også mulighet for å kjøpe is og noe å drikke. Ta gjerne turen på sykkel. Bildet er fra Stampetjern. 
Finn badeplasser og anlegg 

Stampetjern

Skedsmo bygdemuseum

Her kan du vandre gjennom historien blant flotte gamle bygninger. Bygdemuseum er en del av Huseby hvor det er funnet arkeologiske spor av mennesker 4000 år gamle. Her har det vært fast bosetning i minst 2000 år. I sommer er det i tillegg Vikingskole og vandring Fra viking til pilegrim.

Mer om Skedsmo bygdemuseum

Skedsmo bygdemuseum

Stolpejakt

Bli kjent med nye steder i Lillestrøm kommune. Årets stolpejakt bringer deg rundt i kommunen, slik at du kan oppdage nye steder og turområder.
Les mer på stolpejakten.no

Christian Wangberg / Lillestrøm kommune

Sørum fritidsgård

På Sørum fritidsgård kan dere se høner, griser, esler og sauer. Det er også fine turstier i området hvor man kan ta en tur opp på Oksefjellet eller en runde rundt Sørumjordet. 

Vi oppfordrer alle om å vise hensyn når man ferdes i området, både med tanke på dyrevelferd og egen sikkerhet. Dyrene får den maten de trenger av de ansatte på gården. Les mer om Sørum fritidsgård

Sørum Gård Oksefjellet

Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren 

Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren er et oppdagelsessenter for barn og unge med utstillinger og aktiviteter. Besøkssenteret er ett av seks autoriserte besøkssentre for våtmark i Norge.

Hver tirsdag i perioden 22. juni - 3. august er det mulighet for å gå på insektfangst med naturveileder. Les mer om aktivitetene på besøkssenteret.

Området rundt besøkssenteret og på Blikomøya er naturskjønt, med Glomma som nærmeste nabo og med en flott utsikt mot deltaområdet i Nordre Øyeren naturreservat. Turområdet har gode muligheter for ulike aktiviteter, lek, piknik og rekreasjon. Det er viktig at de som ferdes i området setter seg inn i ferdselsrestriksjonene. 

Inne kan du se utstillinger fra lokal fauna og flora. Her er det også kafé og museumsbutikk.

Les mer om besøkssenteret

Nordre Øyeren Naturreservat Fetsund Lenser

Mølleparken og Sagstien

Sagelva er 2,3 kilometer lang og langs denne finner du Mølleparken. Ta en tur å se på oppgangssaga som er ligger der som et bilde på en annen tid. Sagstien er en sammenhengende sti fra Mølleparken til Lørenskog grense. 
Mer om Mølleparken

Mølleparken Sagelva

Sommerferietilbud

Vi har en rekke tilbud til barn og unge i sommer. Alle sommerferieaktivitetene krever påmelding og det er begrenset med plasser. 
Se alle aktivitetene

Høyt og lavt Lillestrøm

Les mer om forskjellige aktiviteter i Lillestrøm kommune hos Tømmerruta eller sjekk Visit Romerike.