Vi inviterer eldre ut på middag

I samarbeid med utvalgte restauranter i hele Lillestrøm kommune, kan hjemmeboende eldre over 65 år få en gratis restaurantmiddag den 21. og 22. juni. Statsminister Erna Solberg har allerede prøvesmakt. 

Gjennom prosjektet “Eldre ut på middag” er Lillestrøm kommune tildelt midler av statsforvalteren, og vil over to dager i juni tilby 1500 restaurantmiddager til egne innbyggere. Formålet med tilskuddet er å motvirke fysiske og psykiske konsekvenser av sosial isolasjon, og å legge til rette for at eldre kan få en hyggelig og sosial opplevelse etter gjennomført vaksinasjonen. 14 restauranter over hele Lillestrøm kommune er med på ordningen. 

Statsministeren kom til Lillestrøm 

Statsminister Erna Solberg kom på besøk til Meierigården Kro og Selskapslokaler i Lørenfallet 8. juni for å presentere tilbudet som skal gjelde over hele Norge. Meierigården er med i ordningen og serverte statsministeren, ordføreren og eldre signaturretten flesk og duppe. 

Tar ernæring på alvor 

Lillestrøm kommune har et godt mattilbud for de eldre i kommunen, både med tanke på smak og ernæring. Kommunen har tatt ernæring for eldre på alvor. Som en av få kommuner i landet har Lillestrøm egen klinisk ernæringsfysiolog tilknyttet kjøkkenorganisasjonen, som jobber med kvalitetssikring av måltidene til eldre på sykehjem, i omsorgsbolig og med tjenesten matombringing. Gode måltider og ernæring for eldre er også et nasjonalt satsingsområde, og nylig lanserte regjeringen en nasjonal ernæringsstrategi for eldre. I strategien er Lillestrøm kommunes arbeid med god matomsorg til eldre trukket frem som et eksempel. 

Godt supplement 

Ordfører Jørgen Vik tok kunne ønske både statsministeren og de eldre velkommen til bords. 

- Vi søkte midler gjennom denne ordningen da måltidsglede og sosialt fellesskap er viktig for oss. Denne ordningen er et godt supplement til det vi allerede gjør for de eldre i kommunen vår, sier ordfører Jørgen Vik.  

Christian Wangberg / Lillestrøm kommune

Smittevernet ivaretas 

Eldre som ønsker å benytte seg av ordningen bestiller selv bord ved ønsket restaurant, akkurat som ved et vanlig restaurantbesøk. Både den enkelte og restaurantene er ansvarlige for at smittevernet overholdes. 

Slik er ordningen 

Tilbudet gjelder for hjemmeboende eldre over 65 år i Lillestrøm kommune, og arrangeres mandag 21. juni og tirsdag 22. juni mellom klokken 14.00 og 17.00. Restauranten tilbyr en fast tre-rettes meny, og du kan velge mellom kjøtt, fisk eller vegetar. Måltidet er gratis. Det er mulig å ha med ledsager for de som trenger det. I samarbeid med Nedre Romerike Taxi kan det organiseres transport ved behov. 

Slik bestiller du 

Du ringer selv til restauranten som deltar i ordningen for å bestille bord. Oppgi “eldre ut å spise” ved bordbestilling. Har du behov for transport, gir du beskjed til restauranten. 

Påmeldingsfrist 18.6 

Disse restaurantene er med på ordningen: 

 • Bestefarhuset, Blaker - fullt begge dager
 • Catering Øst, Bruvollen - fullt begge dager
 • Meierigården Kro og Selskapslokaler, Lørenfallet - fullt begge dager
 • Frauna, Frogner - fullt begge dager
 • Peppes, Lillestrøm - fullt begge dager
 • Bruket Scandic, Lillestrøm - fullt begge dager
 • Olivia, Lillestrøm - fullt begge dager
 • Gulating, Lillestrøm - fullt begge dager
 • Pikene på hjørnet, Lillestrøm - fullt begge dager 
 • Firenze 2020, Skedsmokorset - fullt begge dager
 • Il Padrio Ristorante, Strømmen - fullt begge dager
 • Egon, Strømmen 
 • Peppes, Strømmen 
 • Gansvika, Fet - fullt begge dager