Nå blir vi Lillestrømlinger!

Fet, Skedsmo og Sørum blir 1. januar 2020 Lillestrøm kommune. Med det blir vi 87.500 lillestrømlinger og Norges niende største kommune. Vi blir en attraktiv kommune som vil tiltrekke seg nye arbeidsplasser, vi får en tydelige stemme mot sentrale myndigheter og våre tjenester får større og sterke fagmiljøer. Hva ser du mest frem til ved kommunesammenslåingen?

Derfor vil vi at Ylva (2) skal vokse opp som lillestrømling

I Inges gate og Leiv Eirikssons gate bor det fire generasjoner lillestrømlinger som elsker byen sin.

Les saken

Vi har spurt kommende lillestrømlinger: Hva ser du mest frem til ved kommunesammenslåingen?

Øyvind-Solberg

– At det blir skapt gode arenaer for oppvekst, utdanning og helse som gjør Lillestrøm kommune attraktiv for eksisterende og nye innbyggere.

Øyvind Soleng

Trine Dehli Cleve

– Det blir spennende å se hvilket kulturtilbud de tre kommunene sammen kan tilby som én stor-kommune. Men jeg håper nærmiljøene vil fortsette å "blomstre" der de er, der vi lever livene våre.

Trine Dehli Cleve

Rino-Larsen

– Jeg tenker det er positivt for alle at Lillestrøm som den store og mest kjente byen i regionen også blir navnet på den nye kommunen."

Rino Larsen

Reidun-Engløkk

– Det blir spennende å se hvordan de andre kommunene jobber og hvordan kjernesakene kan bli videreført i en ny storkommune.

Reidun Engløkk

Lena-Pettersen

– Jeg håper politikerne legger til rette for gode og verdige bo- og pleietilbud til de eldre, og at vi tar med oss det gode idrettstilbudet for barn og ungdom inn i den nye kommunen.

Lena Pettersen

Morten-Inderdal

– Jeg forventer at større blir bedre. Størrelsen gir tyngde i viktige saker. Flere mennesker som deler på de samme utgiftene gir rimeligere boforhold, lavere avgifter og bedre tilbud.

Morten Inderdal

Hva skal til for å kalle seg en ekte Lillestrømling?

Tidligere har vi fulgt tre innbyggere på en oppdagelsesreise gjennom Fet, Skedsmo og Sørum i jakten på svaret: Hva må til for å kunne kalle seg en ekte lillestrømling? Peder Seierstad (innbygger i Fet), Anette Pakkanen Ellingsson (innbygger i Skedsmo) og Roger Pettersen (innbygger i Sørum) invitert hverandre på besøk for å vise frem utvalgte steder i sin hjemkommune. Resultatet er nettserien "Lillestrømlingen".

• Se episode 1: Fetsund flåterace
  • Se episode 2: Klatreparken Sørum
  • Se episode 3: Nebbursvollen friluftsbad
  • Se episode 4: Tertitten - kjøre damplokomotiv
  • Se episode 5: Institutt for energiteknikk
  • Se episode 6: På fotosafari i deltaområdet i Fet
  • Se episode 7: Forsøke seg som sauegjetere
  • Se episode 8: Fotballkamp og breddeidrett
  • Se episode 9: Prøve seg som kunstnere
  • Se episode 10: Lage Lillestrøm-pølse
  • Se episode 11: Skiskyting og rulleski
  • Se episode 12: Fotballkamp mellom LSK og VIF

lillestromlingen DSC0970

– Lillestrøm kommune blir en rik og variert kommune med både et urbant- og landlig liv. Målet med «Lillestrømlingen» er å vise frem noe av det beste Lillestrøm kommune har å by på, sier prosjektrådmann Trine Myrvold Wikstrøm.

Prosjektrådmannen sier at det er viktig at innbyggerne opplever en felles kultur og tilhørighet til vår nye kommune.

– Som innbygger i for eksempel Fet, er det sentrale historier og steder som innbyggere kjenner til, men som kanskje ikke er like kjent for innbyggerne i de to andre kommunene. Det samme gjelder steder og historier i Skedsmo og Sørum. Vi har satt som utgangspunkt at for å kalle seg en ekte lillestrømling, må vi kjenne til historien i alle de tre kommunene. Innbyggerne er de beste til å fortelle denne historien i nettserien, ikke vi som jobber i kommunen, sier hun.

Trine Myrvold Wikstrøm sier at det å bygge en felles kultur mellom tre kommuner ikke er en jobb som kan gjøres alene av kommunen som organisasjon.

– Her må vi ta et felles ansvar. Både innbyggere, lag og foreninger, bedrifter og andre samfunnsaktører spiller en kjempeviktig rolle i dette arbeidet. Og jeg synes det er gledelig å se at mange er i gang med dette arbeidet, sier prosjektrådmannen.

Programserien består av 12 episoder som vises på Facebook-siden og nettsiden til Lillestrøm kommune denne høsten, med nye episoder hver mandag.