Lillestrømlingen

I høst kan du følge tre innbyggere på en oppdagelsesreise gjennom Fet, Skedsmo og Sørum i jakten på svaret: Hva må til for å kunne kalle seg en ekte lillestrømling?

Denne sommeren har Peder Seierstad (innbygger i Fet), Anette Pakkanen Ellingsson (innbygger i Skedsmo) og Roger Pettersen (innbygger i Sørum) invitert hverandre på besøk for å vise frem utvalgte steder i sin hjemkommune. Resultatet er nettserien "Lillestrømlingen".

• Se episode 1: Fetsund flåterace
  • Se episode 2: Klatreparken Sørum

lillestromlingen DSC0970

– Lillestrøm kommune blir en rik og variert kommune med både et urbant- og landlig liv. Målet med «Lillestrømlingen» er å vise frem noe av det beste Lillestrøm kommune har å by på, sier prosjektrådmann Trine Myrvold Wikstrøm.

Prosjektrådmannen sier at det er viktig at innbyggerne opplever en felles kultur og tilhørighet til vår nye kommune.

– Som innbygger i for eksempel Fet, er det sentrale historier og steder som innbyggere kjenner til, men som kanskje ikke er like kjent for innbyggerne i de to andre kommunene. Det samme gjelder steder og historier i Skedsmo og Sørum. Vi har satt som utgangspunkt at for å kalle seg en ekte lillestrømling, må vi kjenne til historien i alle de tre kommunene. Innbyggerne er de beste til å fortelle denne historien i nettserien, ikke vi som jobber i kommunen, sier hun.

Trine Myrvold Wikstrøm sier at det å bygge en felles kultur mellom tre kommuner ikke er en jobb som kan gjøres alene av kommunen som organisasjon.

– Her må vi ta et felles ansvar. Både innbyggere, lag og foreninger, bedrifter og andre samfunnsaktører spiller en kjempeviktig rolle i dette arbeidet. Og jeg synes det er gledelig å se at mange er i gang med dette arbeidet, sier prosjektrådmannen.

Programserien består av 12 episoder som vises på Facebook-siden og nettsiden til Lillestrøm kommune denne høsten, med nye episoder hver mandag.