Lillestrømlingen episode 12: Fotballkamp mellom LSK og VIF

– Jeg har aldri vært på Åråsen og visste ikke forskjell på offside og offline. Men jeg ble grepet av fellesskapet og rørt da vi sang for full hals "Du går aldri aleine til Åråsen". Les om programleder Anettes første møte med Åråsen og fotballkampen mellom erkerivalene Lillestrøm og Vålerenga.

Lillestrømlingen blir med på fotballkamp på Åråsen stadion da Lillestrøm fotballklubb møter erkerivalen Vålerenga. Programlederne Roger og Peder er ihuga supportere, men for Anette var dette en ny opplevelse.

Ble rørt av fotball-fellesskapet

– Her var jeg på ukjent farvann. Vi møttes først på Martins hvor LSK-supporterne varmet opp stemningen. Det var orkester, allsang, klemminger, knuffinger og nydelig solskinn. Jeg skal innrømme at jeg ble noe grepet av felleskapsfølelsen. Jeg ble ordentlig rørt da vi gikk i tog fra Martins til Åråsen. 300 menn og kvinner sang for full hals "Du går aldri aleine til Åråsen". Det var trommer, konfetti og bannere, sier hun.

Anette forteller at under kampen ble hun mer grepet av supporterne og deres engasjement fremfor selve kampen.

– Men det var moro, selv med tap, og det er ikke siste gang jeg er på Åråsen. Neste gang skal jeg bare ta med et sitteunderlag og lære meg sangen utenat.

Regionens stolthet

Lillestrøm sportsklubb er Lillestrøm og regionens stolthet. LSK går inn i sitt 102 år som klubb med en statistikk som er nærmest uslåelig i norsk toppfotball. I 2019 sesongen har LSK vært 46. sammenhengende år i norsk toppdivisjon. En omdømmeundersøkelse gjort i 2010 i 8 fylker på Østlandet, viste at Lillestrøm og Lillestrømregionen var mest kjent for fotballklubben.

kjennskap LSK

LSK er også breddeidrett

Foruten elitefotballen, engasjerer klubben barn og unge, og deres foreldre - og utgjør en viktig del av sjelen til LSK. Klubbens satsing hadde heller ikke vært mulig uten alle de frivillige, som legger ned tusenvis av timer for klubben sin. Programlederne møter også LSK Unified. Dette laget er inkluderende for her kan både funksjonssvake og funksjonsfriske delta, uavhengig av fotballferdigheter, alder og kjønn.

Har du fått med deg de andre episodene? Følg de tre innbyggere på en oppdagelsesreise gjennom Fet, Skedsmo og Sørum i jakten på spørsmålet: Hva skal til for å kalle seg en ekte lillestrømling?