Lillestrømlingen episode 2: Klatreparken Sørum

Det byr på utfordringer og dramatikk for Peder og Anette når Roger fra Sørum inviterer til klatreparken i Sørum. – Jeg var livredd og absolutt fristet til å trekke meg, men samtidig ville jeg ikke feige ut, sier Anette.

Høyt & Lavt Lillestrøm ligger i Sørum. Klatreparken som er den største klatreparken i Oslo og Akershus og startet opp i 2015. Parken har 11 ulike klatreløyper med 224 elementer. I løpet av vinteren skal det bygges flere attraksjoner. Hvert år kommer det rundt 25.000 besøkende til parken. Parken skaper også arbeidsplasser for unge, med rundt 40 ungdommer fra Romerike som har sommerjobb.

Hadde troen å seier

– Klatreparken er noe vi kan være stolte av. Her får man virkelig testet seg, kjenne på suget i magen når man fyker ned en zip-line og føle på mestring når man tar for seg utfordringer oppe blant kongler og ekorn. Uansett hvilket nivå man er på ferdighetsmessig, er dette et sted hvor man kan tøye grenser, sier programleder Roger Pettersen fra Sørum.

Oppgaven med å frakte en full bøtte med vann gjennom en av løypene synes programlederen var en kul vri.

– Vi skulle vinne, og med «proffene» i en vanskeligere løype, var vi sterke i troen. Faktisk for sterke i troen da Peder plutselig blir hengende opp ned. Jeg ville virkelig vinne, men måtte likevel le høyt, sier han.

Har veldig høydeskrekk

Den som fikk den mest skumle utfordringen var Anette. Hun skulle klatre 23 meter rett opp og deretter hoppe utenfor kanten. Selv med god sikring hele veien, var hun livredd.

– Jeg har veldig høydeskrekk. Opplever total mangel på kontroll. I stigen begynte jeg å skjelve allerede tre meter over bakken. Men jeg bestemte meg for å lukke øynene og prøve etter beste evne bare å flytte hender og føtter i blinde. Jeg blir faktisk uvel bare å snakke om det igjen, sier hun.

–Vurderte du å trekke deg?

– Jeg var absolutt fristet, men samtidig ville jeg ikke feige ut. De to andre hadde kjempet for vårt lag, og jeg ville ikke være Lillestrøms svakeste. Men dette var en opplevelse langt utenfor komfortsonen. Jeg jobber til daglig med å presse andre mennesker ut av komfortsonen. Etter dette har jeg fått en enda større innsikt i deres opplevelser, etter at jeg selv var ute “glattisen”.

–Vil du hoppe igjen?

– Hahahah! Nei, en gang får holde!

Få med deg alle episodene av "Lillestrømlingen"
I høst kan du følge tre innbyggere på en oppdagelsesreise gjennom Fet, Skedsmo og Sørum i jakten på svaret: Hva må til for å kunne kalle seg en ekte lillestrømling?

DSC0831 DSC0851 DSC0738 DSC0792