Lillestrømlingen episode 6: På fotosafari i deltaområdet i Fet

– Et Amazonas i miniformat. Slik omtaler naturfotograf Henrik Strømstad deltaområdet i Fet. Her kan du ta med familien på tur og oppleve en vakker natur og rikt dyreliv.

Derfor var det helt naturlig for programleder Peder fra Fet å invitere til kanopadling. Han ville vise fram naturområdet til sine medprogramlederne, Roger fra Sørum og Anette fra Skedsmo.

– Det var utrolig fint å oppleve deltaet og de små trange kanalene vi padlet i. Vi hadde i tillegg hadde en fantastisk guide, naturfotograf Henrik Strømstad, med på laget. Han hadde en smittene entusiasme rundt sin lidenskap for naturfotografering, sier Peder.

Enestående plante- og dyreliv

Nordre Øyeren er et naturreservat og fredet på grunn av sitt enestående plante- og dyreliv. Deltaet huser tusenvis av rastende fugler på vår- og høsttrekket, noen av Norges største gjedder holder til her, og en frodig skogsnatur møter deg når du ferdes i båt. Om du ønsker å oppleve mer, er besøkssenteret for Nordre Øyeren ved Fetsund lenser en god start. Her kan du opppleve og lære om våtmarksområdet. Besøkssenteret er ett av seks autoriserte besøkssentre for våtmark i Norge.

Det er flere måter å oppleve området på, enten til til fots eller via vannveien. Fetsund kano- og kajakkutleie tilbyr utleie av kano eller kajakk, eller du kan bli med på båttur med båttur med MS/Øyeren som trafikkerer i området.

Så ingen bever

I de mange kanalene holder beveren til. Du kan se sporene etter beveren på trær og stammer. Er du heldig, får du sett beverne også. Utrustet med kamera og store telelinser skulle programlederne i denne episoden jakte på bever og forsøke seg som naturfotografer.

– Det var veldig artig å få ta bilder med et så rått kamera. At fotografen kåret mitt bilde til det beste actionbildet er jeg veldig fornøyd med. Jeg fikk faktisk et kick av opplevelsen, sier Peder.

– Vi så dessverre ikke noen bever, men jeg så noen sauer. I følge naturfotografen gjaldt visst ikke det, noe jeg egentlig kan forstå, ler Peder.

Har du fått med deg de andre episodene? Følg de tre innbyggere på en oppdagelsesreise gjennom Fet, Skedsmo og Sørum i jakten på spørsmålet: Hva skal til for å kalle seg en ekte lillestrømling?

DSC9450 DSC9551 DSC9582 DSC9527 DSC9603 DSC9609 DSC9578 DSC9662 DSC9462

Foto: Christian Wangberg/Lillestrøm kommune