Lillestrømlingen episode 7:Gjete sauer

Lillestrøm kommune blir en rik og variert kommune når Fet, Skedsmo og Sørum slår seg sammen 1. januar 2020. Ikke minst får den nye kommunen store landbruksområder! Derfor var det helt naturlig at vi måtte gi programlederne i Lillestrømlingen en real utfordring og teste ut gårdslivet med sauegjeting.

Programlederne startet optimistisk, men helt etter planen gikk det ikke...

– Jeg ble så irritert på disse sauene! Oppgaven vi fikk var å gjete dem ut fra innhegningen, en runde på tunet, og så tilbake. Det var faktisk noe av det vanskeligste jeg har vært med på, sier programleder Peder Seierstad fra Fet.

Gård i naturskjønne omgivelser

Lillestrømlingen besøker i denne episoden Faldalen Virksomhetssenter. Gården er en arbeidsmarkedsbedrift og har 18 plasser for arbeidspraksis i skjermet virksomhet. Gården har også tilbud om gårdsaktiviteter for unge og gamle. Barn kan både være med på ridetur på tunet i vogn, kjøre minitraktorer, utforske området og hilse på små og store dyr. Gården ligger i naturskjønne omgivelser med utsikt over Øyeren i Gansdalen ca. 20 minutters kjøring fra Lillestrøm.

– Faldalen trivselssenter er et fantastisk sted! Vakre omgivelser og fine folk, men det stopper der. Sauene løp alle andre steder enn der vi ville ha dem. Jeg er ikke stolt av å bli irritert på sauer, men sånn ble det. Gleden var stor da vi klarte oppdraget, selv om jeg var lav på blodsukker og lot irritasjonen gå utover Roger, sier Peder.

Har du fått med deg de andre episodene? Følg de tre innbyggere på en oppdagelsesreise gjennom Fet, Skedsmo og Sørum i jakten på spørsmålet: Hva skal til for å kalle seg en ekte lillestrømling?

DSC9685 DSC9754 DSC9705 DSC9712 DSC9717 DSC9680 DSC9842

Foto: Christian Wangberg/Lillestrøm kommune