Lillestrømlingen episode 8: Fotballkamp og breddeidrett

– Fotballbanen er mitt andre hjem og min hjemmebane i hverdagen. Derfor var ekstra gøy å ta med Anette og Peder til Frogner idrettslag for å spille fotballkamp, sier programleder Roger om ukas episode av Lillestrømlingen.

Gjengen befinner seg i denne episoden på en av de mange fotballbanene i den nye kommunen. En dem er ligger ved Frogner idrettspark som åpnet i 2017. Utendørs er det to kunstgressbaner med undervarme. Rett ved ligger Frognerhallen som har fire håndballbaner, en klatrevegg på 12 meter og tre treningsrom.

– Idrettsparken er et eksempel på at store visjoner kan gjennomføres til det beste for barn og unge når ildsjeler, idrettslag og kommune jobber på samme lag, sier programlederen fra Sørum.

Mistenkt som sabotør

På fritiden er Roger fotballtrener for jenter 13 år på Frogner. Og for han er det ikke mye som topper det å kunne se glade barn på en idrettsarena.

– Anette og Peder hevdet at jeg ville at barna skulle vinne mer enn «team Lillestrøm». De fryktet at jeg var en mulig sabotør i gruppa, ler han.

– Hvordan vil du oppsummere kampen?

– Å skulle spille mot ni stykk ni-åringer tenkte vi var en overkommelig oppgave. Men vi fikk en vanskelig utfordring. Årsaken var at vi skulle score mot deres bittelille mål, mens de hadde fotballmål i vanlig størrelse.

Ville ikke tape mot ungene

Roger forteller at Peder har et sterkt konkurranseinstinkt. Derfor var det lite som tilsa at han skulle gi barna noe gratis. Ei heller Anette, som ikke har ett eneste «konkurranse-gen» i kroppen, ville tape dette.

– Kampen ble jevn. Ungene kjempet og surret rundt bena våre som myggen i Fet en lys kveld etter vårflommen. Vi tar ledelsen, men de reduserer på en flott straffe. Heldigvis reddes vår ære. Peder henter frem alle fintene fra registeret og sikrer en 2-1 seier.

– Tusen takk for kampen til alle de flotte spillerne fra Frogner. Dere står som gode representanter for barneidretten på vår reise rundt i Lillestrøm kommune, sier Roger.

Se også:

• Idrettsanlegg Skedsmo
  • Idrettsanlegg Sørum
  • Idrettstilbud Fet

Har du fått med deg de andre episodene? Følg de tre innbyggere på en oppdagelsesreise gjennom Fet, Skedsmo og Sørum i jakten på spørsmålet: Hva skal til for å kalle seg en ekte lillestrømling?

DSC1127 DSC1018 DSC0994 DSC1028 DSC1032 DSC1047 DSC1008 DSC1050 DSC1118 DSC1103 DSC1084

Foto: Christian Wangberg/Lillestrøm kommune