Lillestrømlingen episode 9: Prøve seg som kunstnere

– Å flette metall til et bilde, som skulle illustrere at vi fletter tre kommuner sammen til èn, var en annerledes utfordring. Samarbeid og evnen til å lytte til måte å tenke på, ga oss til slutt et fint kunstverk som i dag henger på veggen hjemme hos Anette, forteller programleder Roger.

DSC1190

De tre programlederne i «Lillestrømlingen» får utfordret sine kunstneriske ferdigheter, da de besøker KunstSkansen på Blaker Skanse i Sørum. Her finnes det rundt 20 kunstnerverksteder, fordelt på ulike teknikker og uttrykk innen kunst, håndverk og design. Kunstnerne holder også kurs og workshops for barn, ungdom og voksne. Stiftelsen KunstSkansen ble etablert i 2012 i samarbeid med Sørum kommune, Akershus fylke, Billedkunstnere i Oslo og Akershus og Norske Kunsthåndverkere.

DSC1216

Festningsverk i naturskjønne omgivelser

Blaker Skanse ligger naturskjønt til på Blaker i Sørum, med utsikt over Glomma. Skansen er opprinnelig var dette et gammelt festningsverk, hvor det i dag arrangeres det blant annet festivaler og markeder. Området blir også brukt mye til tur- og rekreasjon.

DJI00149

– Blaker Skanse har en spennende og viktig historie som er viktig for vårt nærmiljø. Vi er stolt av å kunne vise frem dette flotte stedet, der gamle ærverdige bygninger i dag huser kunst og kultur i mange former, sier Roger.

– Vi løste oppgaven med respekt for hverandres forskjeller og bakgrunn på vei inn i oppgaven. Peder og undertegnede måtte her lene oss på Anette sin inspirerte inngang til prosjektet og det ble en fin dag på Blakers perle, oppsummerer programlederen.

Har du fått med deg de andre episodene? Følg de tre innbyggere på en oppdagelsesreise gjennom Fet, Skedsmo og Sørum i jakten på spørsmålet: Hva skal til for å kalle seg en ekte lillestrømling?

DSC4270

Foto: Lillestrøm kommune/Christian Wangberg