Vi skal sette nye Lillestrøm kommune på kartet!

Nye Lillestrøm kommune vil med større tyngde sette Nedre Romerike på kartet og jeg gleder meg til dette arbeidet. Det sier nyvalgt prosjektleder for Lillestrøm kommune, Trine Myrvold Wikstrøm

I fellesnemndas møte den 20. desember ble det vedtatt at Myrvold Wikstrøm ansettes som rådmann i Lillestrøm kommune og fungerer som prosjektleder frem til 1. januar 2020.

– Vi er helt trygge på at vi har ansatt en god rådmann for den nye kommunen og som vil fungere som en utmerket prosjektleder de to neste årene, sier ordfører i Sørum, Marianne Grimstad Hansen, som har ledet ansettelsesutvalget.

Trine Myrvold Wikstrøm er utdannet jurist med bakgrunn fra departementene før hun startet i kommunal sektor for 20 år siden. De siste 18 årene som leder, deriblant som rådmann i både Fet og Skedsmo.

Innbyggerne er viktigst

– Jeg er selv romeriking og vil at vi skal bygge en kommune som er attraktiv og god å bo i for alle. Det er det viktigste for meg, sier prosjektlederen.

Fra 1. januar 2018 vil arbeidet med å slå sammen Fet, Skedsmo og Sørum starte for fullt.

– Innbyggere vil merke at det vil komme mye informasjon og at det vil arrangeres flere felles kulturbyggingstiltak for innbyggerne i dagens tre kommuner. Innbyggerne vil også merkes at arbeidet er i gang når de politiske partiene slåes sammen, sier hun.

Hun mener at i det daglige vil man nok merke arbeidet forholdsvis lite, da de store tjenestene som oppvekst, helse og omsorg skal bestå og levere tjenester som i dag.

Store utfordringer med sammenslåing

– Arbeidskapasiteten hos alle som skal delta i prosjektet, er et av prosjektets store utfordringer. De ansatte som skal bygge den nye kommunen, har allerede en 100 prosents stilling hvor de skal opprettholde en tjenesteproduksjon i en kommune allerede. Dette vil bli en krevende prosess hvor det er særdeles viktig å ha en god dialog mellom partene, understreker Myrvold Wikstrøm.

Ser fram til arbeidet

Den nye prosjektlederen sier at hun har stor tro på dette prosjektet.

– For meg er dette er drømmejobb. Det er ikke ofte man får muligheten til å bygge en helt ny kommune.