Vaksinering skjer i puljer og vi starter med beboere på sykehjem og institusjoner og priortiterte grupper.

Etter at de prioriterte gruppene er vaksinert, åpnes det opp for vaksinering av personer over 18 år.All vaksinering skjer i regi av kommunen. De som har hatt korona anbefales også å ta vaksinen.

All vaksine vi mottar fra Folkehelseinstituttet blir satt umiddelbart!

Hvordan bestiller jeg time for vaksinering? 

Vi legger ut informasjon på nett og i lokalavisene når de ulike gruppene skal vaksineres og du bør følge med på når det er din gruppes tur. Når det er din tur kan du booke tid ved å ringe vaksinetelefonen , tlf: 63 88 27 80, mellom kl. 08.30 og 15.00
Bestill time for koronavaksine

Prioritering ved vaksinering 

Ved vaksinering mot covid-19, følger Lillestrøm kommune de de faglige anbefalingene fra Folkehelseinstituttet. Prioriteringene kan endres hvis smittesituasjonen tilsier det.

Se prioriteringslisten på fhi.no 

Etter at de prioriterte gruppene er vaksinert, åpnes det for at alle over 18 år kan vaksinere seg.

Helsepersonell prioriteres opp 

Helsepersonell vil få 20 % av den første vaksineforsendelsen som kommer til kommunen. Det er de som jobber med sårbare pasientgrupper og med pasienter med mulig covid-19 smitte som først vil få vaksinen.
Les om vaksinering av helsepersonell

Hva vil det koste å ta koronavaksinen?

Regjeringen har besluttet at vaksinasjon mot covid-19 skal tilbys helt gratis.

Hvordan foregår vaksineringen?

Vaksineringen skjer i Skedsmohallen

For å kunne gjennomføre koronavaksinasjonen på en effektiv og forsvarlig måte i forhold til å ivareta smittevernet er Skedsmohallen valgt som vaksineringssenter.

Før du kommer til vaksinering

Før du kommer til vaksinering ber vi deg om å fylle ut et egenerklæringsskjema, som du kan laste ned nedenfor. Da vil du både spare deg selv og oss for tid ved vaksineringen. Har du ikke anledning til å laste ned skjemaet får du det for utfylling på vaksinasjonsstedet. Du kan også få det på bibliotekene. Av praktiske hensyn ber vi deg om å bruke klær oventil som gjør det lett å komme til overarmen hvor vaksinen settes. Ta med legitimasjon med bilde og personnummer.

Hvem kan ta vaksinen?

Vaksinasjon av barn

Vaksinasjon vil i første omgang ikke anbefales til barn og unge under 18 år.
De vaksinene som først ble godkjent, er ikke testet på barn og unge. Barn har også lavere sykdomsbyrde enn resten av befolkningen.  

Kan jeg ta vaksinen?

På fhi.no kan du lese mer om hvem som kan få koronavaksine

Om vaksinen

Hvilken vaksine?

Det kommer flere ulike vaksiner mot korona. Den første vi har tatt i bruk er vaksinen fra firmaet Pfizer. Den neste som snart tas i bruk hos oss er vaksinen fra Moderna. Flere vaksiner vil komme etter hvert som disse blir godkjent og at Norge velger å ta de i bruk.

De to godkjente koronavaksinene Comirnaty og COVID-19 Vaccine Moderna er såkalte RNA-vaksiner.
Les mer om RNA-vaksiner på fhi.no

Bivirkninger

Alle vaksiner har bivirkninger, de fleste er milde og forbigående. Når vaksiner utvikles, er målet alltid at vaksinene skal gi best mulig effekt med minst mulig bivirkninger.

Les mer om bivirkninger på fhi.no

Hvordan godkjennes vaksiner

Hvordan godkjennes koronavaksiner? from Statens legemiddelverk on Vimeo.

Informasjon om Covid-19-vaksiner

Webinar om mRNA og Covid-19 vasksiner med avdelingsleder ved Infeksjonsmedisinsk avdeling på Akershus universitetssykehus, Jan Erik Berdal.

Information about vaccinations in different languages

Lenker