Digitale tilbud til voksne

Her har vi samlet en rekke nettsider for deg som lurer på både det ene og det andre, eller bare trenger litt underholdning.

hjemmekontor

Nettressurser fra biblioteket

Trenger du en distraksjon fra alle nyhetene om Koronavirus, så får du her tips til e-bøker og andre ressurser fra bibliotekene.

BookBites

Bookbites er appen hvor du får tilgang til våre e-bøker og e-lydbøker.

I BookBites kan du som har lånekort logge inn og låne e-bøker og e-lydbøker. Se denne videoen for å få hjelp til innlogging og å opprette bruker. 

I appen kan du søke, reservere og lese/lytte til e-bøker og e-lydbøker. Lånetiden på e-bøker og e-lydbøker er 1 måned. Når lånetiden har gått ut vil boken eller lydboken automatisk bli levert. Hvis du blir ferdig før lånetiden har gått ut er det lurt å levere med en gang slik at neste person slipper å vente. 

Appen kan lastes ned hos Google play eller i App store.

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket er en samling av e-bøker og e-lydbøker på  arabisk, bosnisk/kroatisk/serbisk, persisk, somali, tigrinja og tyrkisk. Alle i Norge kan lage seg en bruker og det er gratis å bruke.  

FilmBib

I FilmBib kan du se kortfilmer og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg eldre. Det blir stadig lagt til nye filmer i arkivet, så sjekk ofte for nye interessante filmer! For å få tilgang til disse filmene må du ha et Nasjonalt lånekort og PIN-kode. 

Google Arts and Culture

Med Google Arts & Culture kan du besøke utstillinger, zoome inn på kunst og se på tusenvis av historier, bilder, videoer og manus. 

Idunn

En rekke faglitteratur på Universitetsforlagets nettplattform, Idunn, blir gjort gratis. De har valgt å åpne alt innhold på Idunn i denne perioden. Innholdet blir holdt åpent frem til bibliotekene åpner igjen.

Karanteket

Nordland fylkesbibliotek har kastet seg rundt og laget en samleside for bibliotektilbud via nett. Her finner man alt fra podcaster, smittefrie arrangement til e-bøker. Det legges kontinuerlig ut innhold, så følg med!

Online arrangementer og hjemmeaktiviteter

Siden alle arrangementer den kommende tiden har blitt avlyst eller utsatt, har mange valgt å opprette digitale arrangementer man kan delta på hjemmefra! Her finner du noen av disse, og det finnes mange flere på bl.a. Facebook. 

Det kan også være kjedelig å være hjemme hele tiden, så vi har også funnet aktiviteter man kan gjøre sammen med familien eller alene.

Hele Norge Leser

Hele Norge leser er en leseplattform som tilbyr lesere et sosialt rom og en møteplass der leseinteressen kan deles. Lesekonkurransen er åpen for alle som ønsker å etablere lag og bli med på konkurransen. Hele Norge leser pågår i perioden 19. mars til og med 30. april 2020, med mulighet for forlengelse. 

Litteraturhuset hjemme i stua

Når korona-smittefaren tvinger oss alle hjem i egen stue, følger Litteraturhuset etter, i digital versjon. I tida som kommer vil de lage samtaler med utvalgte forfattere, spesialskrevne foredrag, lesestunder for barna, diktlesninger og andre kulturopplevelser, alt filmet hjemmefra og delt åpent på nett. Videoene lagres slik at de som ikke hadde anledning akkurat da kan se på når det passer, så mange ganger de vil.

Skriv med Camilla

20 minutter kreativ skrivetrening for barn og voksne

Online sjakkturnering

Hell Chess Academy arrangerer sjakkturnering på nett hver dag fremover. Det er gratis å delta, åpent for alle. Hverdager kl. 18:00 - 19:00, lørdag/søndag kl. 12:00 - 13:00.

Koronerulling

Digitale konserter i god kvalitet rett hjem i stua di. Pengene går til artistene selv. Konsertene spilles inn på Sentralen i Oslo, uten publikum, og i tråd med retningslinjene fra offentlige myndigheter for å hindre smitte av viruset.

Brakkesyke 2020

En facebookside som streamer og videreformidler hjemmeopptredner til musikere. En måte å få sin daglige fix med livemusikk under korona-epidemien.

Forfatterskolens nye skrivekonkurranse: Isolasjon

Å skrive kan fungere som en god virkelighetsflukt. Forfatterskolen inviterer dermed til skrivekonkurranse – og håper mange vil delta!

Den Norske Turistforening - 10 turting du kan gjøre nå

DNT har samlet tips til hva du kan fylle dagene med, nå som vi skal holde oss inne så mye som mulig. 

NRK Quiz

Hvem liker vel ikke quiz? På NRK sine nettsider kan du ta quizzer til den store gullmedalje.