Verdens bokdag med Tore Renberg

Digitalt arrangement: Vi feirer verdens bokdag, 23. april, med Tore Renberg!

Fotografi av Tore Renberg
Foto: Marie von Krogh

Møt Tore Renberg fredag 23. april kl.19.00 i samtale med Berit Elisabeth Nysæter fra Norli bokhandel om hans nyeste roman «Tollak til Ingeborg» fra 2020. Denne romanen fikk rosende medieomtaler og ble nominert til P2-lytternes romanpris. 

Renberg, som også er musiker, har utgitt mer enn femten romaner, flere barnebøker samt tekster for film og scene. Flere av romanene hans er filmatisert. 

Lillestrømbibliotekene, Strømmen og Skedsmo Mållag markerer Verdens bokdag, den 23. april, med besøk av forfatter Tore Renberg. 

Strømmevideo blir lagt her når arrangementet nærmer seg.

Verdens bokdag

Verdens bok- og opphavsrettdag er en festdag for boka, men også en dag for ettertanke og fellesskap. Tradisjonen med å markere Verdens bokdag er flere hundre år gammel. I middelalderen feiret katalonierne i Barcelona sin skytsengel Sankt George den 23. april med opplesing og poesikonkurranse. Bokdagen har siden vært folkefest i Barcelona, der tradisjonen er at man gir en bok og en rose til en man er glad i. 

I Norge har vi feiret Verdens bokdag siden 1997. Bokhandler, bibliotek, skoler og foreninger er med på festen. 

Målet med dagen er å markere bokens rolle i samfunnet, boken som uttrykksform, for språklig og kulturelt mangfold, for utdannelse og for kommunikasjon.