Advarsel! Denne boken er ekstremt blodig!

Morsomt for barn (og voksne!) om noen modige mygg som bestemmer seg for å rane blodbanken.

Bokomslag Bzzzz verdens minste bankran

Barnebok
Bzzz: verdens minste bankran
Aleksander Kirkwood Brown ; illustrert av Andreas Iversen
Bestill boka fra biblioteket

 

Det er ikke bare enkelt å være mygg! Nei, de kan nemlig bli spist av flaggermus, krasje i frontruta på biler, bli forgiftet av myggspray, eller slått i hjel.

I en hul tømmerstokk, midt i skogen, bor flygelederen Zzzara, supersterke Vlada, den eldste og klokeste Mozze, og de andre myggene. Guttemyggene driver dank mens jentene er ute og suger blod. Men det blir det snart en slutt på.

«Flere skap fylt med blod?» De andre myggene tror det ikke når Larve-Line og nr 93 kommer hjem og forteller hva de har sett - men de to har kommet forbi sykehuset og vinduene til blodbanken. Wow for et lykketreff!

Og disse myggene er kreative skal jeg fortelle deg, gang på gang gjør de forsøk på å rane blodbanken, men først må de klare å lure vaktmesteren.

Dette er sommerens morsomste bok. Teksten er kjapp og actionfylt, svart-hvitt illustrasjonene som har tegneseriepreg, er morsomme og talende. Les gjerne boken høyt for hele familien, bestefar ler trolig like høyt som 10 åringen. Eller gi den til 7-10 åringer som leser selv.

Bakerst finner du 10 morsomme fakta om mygg og om 10 fakta om blodbanken.

«Hvis en million mygg sugde blod samtidig, kunne de tømme et menneske for blod!» Så bare pass deg!

Tekst: Karen Sletten Henriksen