Eventyrlig fantasy

Har du lest ut Harry Potter og leter etter den neste gode fantasy-opplevelsen?

Bokomslag fantasy

Da har du flaks, for det har heldigvis kommet mange gode nye fantasyserier som fint kan leses fra 10 år og oppover. I tillegg viser ny forskning at barn som leser fantastisk litteratur også blir flinkere til å reflektere rundt den verdenen vi lever i, og at fantastiske bøker gjerne kan være samtalestartere om ulike problemstillinger og tema. Vil du vite mer om forskningen, kan du lese denne artikkelen eller låne boka artikkelen er basert på hos oss.

Aru Shah og dommedagsdansen

Roshani Chokshi
Serie: Pandava
Bestill Aru Shah og dommedagsdansen fra biblioteket

 

Digger du mytologi og har lest bøkene om Percy Jackson, eller de andre seriene til Rick Riordan, er sjansen stor for at du også vil like denne boka. Her får man et innblikk i indisk mytologi, og vi følger 12 år gamle Aru Shah i kampen for å redde verden fra Soveren. Det er en spennende, morsom og fartsfylt bok. Sidene flyr avgårde og kapitlene er korte, noe som gjør at boka egner seg godt for høytlesning.

Kiranmala og slangens hemmelighet

Forfatter: Sayantani Dasgupta
Serie: Kiranmala
Bestill Kiranmala og slangens hemmelighet fra biblioteket

 

Kiranmala ville bare ha en vanlig bursdag, men istedenfor blir foreldrene slukt av et sort hull og det dukker opp to rare indiske prinser på døren hennes. Dessverre er prinsene ganske tafatte, så Kiranmala skjønner hun må ta saken i egne hender for å redde foreldrene sine. Det blir en spennende og farefull ferd gjennom rare verdener og steder, og utfordringene står i kø. Kiranmala er en annen bok som henter inspirasjon fra indisk mytologi, og viser andre aspekter ved mytologien enn det Aru Shah og Dommedagsdansen gjør. Kiranmala er en tøff heltinne, og hun er definitivt ikke en prinsesse som trenger hjelp til å bli reddet. En spennende bok med humor, mytologi og tøffe karakterer.

Ingenlund: Morrigans forbannelse

Forfatter: Jessica Townsend
Serie: Ingenlund
Bestill Ingenlund fra biblioteket

Ingenlund er spådd å bli denne generasjonens Harry Potter-fenomen. Vi følger Morrigan Kråkh som er annerledes og ikke passer inn i byen hun bor, det er nemlig hennes feil at alt går galt. Eller er det det? Natten til 11-års dagen blir hun reddet av en mystisk karakter som tar henne med til en alternativ verden, nemlig Ingenlund, og en ny verden og tilstand åpner seg. Morrigan og resten av persongalleriet er fylt av sjarm og humor. Det er selvsagt også skurker i denne verdenen, som mener at Morrigan ikke passer inn her heller. Prøvelsene står i kø, og det blir ikke et kjedelig øyeblikk i boka. Liker du eventyr og savner litt magi i hverdagen, kan Morrigans forbannelse være perfekt for deg.

De uvanlige: Den skjeve mynten

Forfatter: Jennifer Bell
Serie: De uvanlige
Bestill De uvanlige fra biblioteket

Hva om hverdagsting, som belter, tennisballer, telys og dobørster hadde skjulte egenskaper? Det har de i serien De uvanlige, en verden hvor alt som vi kjenner det er snudd på hodet. Seb og Ivy befinner seg plutselig i Lundinor, en hemmelig verden under London, hvor nettopp dette skjer. Belter kan hjelpe deg med å fly, og dobørster er politiets våpen. Ingen fantasybok uten farer, og i Lundinor skjuler farer overalt. Bøkene er humoristiske, sjarmerende og spennende.

Den magiske tid: Heksekongen våkner

Forfatter: Cressida Cowell
Serie: Den magiske tid
Bestill Den magiske tid fra biblioteket

Forfatteren av Dragetreneren er tilbake med en ny magisk og herlig serie. I Den magiske tid møter vi Xar og Ønske. Xar er trollmannssønnen som ikke kan trylle, og Ønske er den fredfulle datteren til krigerdronningen, og krigere og trollmenn er bitre fiender. Hva skjer så når Xar og Ønske sine veier møtes, og ikke minst vennskap blomstrer? En sjarmbombe med herlige illustrasjoner av forfatteren selv, som skaper en helt magisk og fantastisk stemning. Det er mye humor for både store og små, og fortellingen drives frem av disse to motsetningene som plutselig får en felles fiende, nemlig Heksekongen.

De dødes byrå

Forfatter: Gareth P. Jones
Serie: 
Bestill De dødes byrå fra biblioteket

De dødes byrå er en frittstående spøkelsesfortelling satt i det viktorianske London. Boka har et stort persongalleri, og det er mange fortellinger som veves inn i hverandre. Hovedpersonen er likevel gutten Sam Toop som kan snakke med de døde, og dette byr på en del utfordringer. Boken handler om spøkelser, men ikke forvent en typisk grøsser og å bli livredd av denne boka, det blir du nok ikke. Den har sine skumle øyeblikk og passer nok ikke for de aller yngste fantasyleserne. Har man kjennskap til forfatterens andre bøker, vil man kjenne igjen den lune humoren, intriger og spenningen, samtidig som dette var en overraskende bok.

Tekst: Marie Hagen