Uforutsigbar thriller om en tur til månen

En spennende og overraskende ungdomsbok om en uforglemmelig tur til månen!

Bokomslag baksiden

Ungdomsbok
Baksiden
Endre Lund Eriksen
Bestill boka fra biblioteket

 

Endre Lund Eriksen er aller mest kjent for bøkene om Pitbull-Terje og Tambar troll, for litt yngre barn. Denne gangen har han skrevet en spennende ungdomsbok, nemlig «Baksiden».

Boken handler om Katrine som mister kontakt med faren sin etter at han blir sporløst borte på en tur til månen med romskipet Moon Explorer. Faren vant faktisk turen til månen, etter å ha kjøpt utallige Stratos-sjokolader, og den dagen han fikk gullbilletten var han et eneste stort smil. Dessverre blir romskipet borte og sorgen er stor hos både Katrine og moren. Inntil den dagen Katrine får en kryptert e-post. For har faren faktisk overlevd? Katrine skjønner at noe med måneturen ikke er som det skal, og begynner dermed å undersøke nærmere. Hun får hjelp fra uventet hold, men må samtidig passe på hva slags spor hun legger etter seg på internett. For hun tror hun blir overvåket. Og hvem vil at hun ikke skal finne ut hva som er greia med farens månetur? Og hvem er egentlig Julian?

"Baksiden" handler aller mest om hacking, men også om familie og savn. Boken er godt skrevet, og har et godt spenningsdriv til tross for at mye av handlingen foregår på internett og i dialog med andre. Mye av dialogen i boken foregår digitalt via e-poster og chat, men også face-to-face. Det er ellers kult at det er ei jente som er hovedpersonen.

Boken passer for de som er interessert i teknologi og som liker spenningsbøker. Jeg ville anbefalt boken for ungdomsskoleelever, men også elever på videregående skole. Dette er en bok til ettertanke for de som ukritisk legger ut informasjon om seg selv på internett. For hvem vet hvem som leser om eller følger deg på internett?

Tekst: Alice Nordli