En diktsamling for dem som "egentlig ikke leser dikt"

"Jeg klarer det ikke alene" av Kristian Bergquist – en aktuell samling av poesi som treffer rett i hjerterota og gir deg håp og inspirasjon.

Jeg klarer det ikke alene bokomslag

Diktsamling
Jeg klarer det ikke alene (2019)
Kristian Bergquist
Bestill boka fra biblioteket eller les den som e-bok i Bookbites-appen

 

Forfatteren Kristian Bergquist debuterte i 2007 med diktsamlingen Hva nå Kjære? Jeg klarer det ikke alene er hans 8. utgivelse. Det er en potent diktsamling med mange ulike tema som treffer rett i hjerterota. Han tar for seg naturen, utenforskap, ensomhet, døden, selvmordstanker, angst, depresjon, kjærlighet, politikk og terror, og selv om han skriver enkelt og lettfattelig så blir det aldri klisjefylt eller uinteressant. Følsomt, vittig, observant og gjenkjennelig for mange. Diktene er fulle av håpløshet, men det er også mye håp. Poeten er ute i skogen, har avstand til ting som skjer, men det føles likevel nært. Kontraster er Bergquist god på.

 

Gjenkjennelig og inspirerende

Du som leser vil kjenne deg igjen og igjen, mens du likevel oppdager noe nytt. Og du vil tenke at denne kan du gi til en venn, samme om det er jente eller gutt. Diktsamlingen har dybde uten å være tung, og klokhet og visdom selv om forfatteren er forholdsvis ung. Diktene gir deg lyst til å leve, selv om du strever. Og de gir inspirasjon og lyst til å koble deg på og komme nærmere naturen, dyrene og skogen, og da også deg selv.

 

Kan anbefales til alle

Denne diktsamlingen kan anbefales til alle, spesielt til dem som «ikke leser dikt» og til dem som kanskje sliter litt her i denne verden. Gi boka til en som sliter, til ei som har angst, til en som trenger å snakke med noen. Gi den til en som er ensom, til ei som er glad, til en som ellers har det bra, fordi den absolutt er noe og ha.

Til slutt skal du vite at disse diktene gjorde sitt inntrykk og satte et avtrykk inni meg, inni mitt hjerte som banker for poesi. Jeg håper du vil lese denne boka, at du tar deg tid.