Krimskatt fra bokhylla.no

Bokhylla har en rekke krimskatter. Vi ser nærmere på Henning Mankell sin Wallander-serie.

Pyramiden bokomslag

Om bokhylla.no

Bokhylla.no er et av Nasjonalbibliotekets store prosjekter, nemlig å digitalisere alle norske bøker som er gitt ut helt frem til år 2000. Vi løfter frem noen av våre favorittskatter fra den digitale samlingen.

Siden vi nærmer oss påske og vår særegne tradisjon med å lese krim i påskehøytiden, er det en trøst i disse tider å oppdage att veldig mange av Henning Mankells bøker er tilgjengelige hos Nasjonalbiblioteket.

Kurt Wallanders verden  

Mankell skrev åtte bøker om Wallander, han var en kompleks og veldig menneskelig etterforsker, som mange (også jeg) fikk et nært forhold til, og jeg tror det er mange som vil oppdage eller gjenoppdage han. Jeg fant en bok som jeg faktisk ikke har lest før, den heter Pyramiden og ble gitt ut på norsk i 2000. Her er vi tilbake til slutten av 1960-tallet, Kurt Wallander er fremdeles er en ung konstabel i Malmö. Naboen han blir funnet død, og Kurt nærmest snubler inn i etterforskningen. Og allerede her møter vi en sta og grublende Wallander.  

Jeg gleder meg allerede til påske, for uansett hvordan den blir, vil jeg nok ta en tur til i det åpne landskapet i Ystad. Men det er nok den litt sære og dystre og operaelskende mannen (Spilt av Rolf Lassgård i TV-serien) som er den viktigste i bøkene.