Tre mennesker innestengt sammen på ubestemt tid

En ikke ukjent tilværelse for mange av oss i disse dager. Men prøv så å sette deg inn i hvordan du vil føle deg om de siste seks ukene av livet ditt plutselig er et tomrom, - du aner ikke hva som har skjedd i livet ditt.

La meg ikke huske bokomslag

Klimaspenning - La meg ikke huske

Lisbeth Pettersen
Bestill boka fra biblioteket  

 

Slik er det for klimaforsker Nina Berger. Hun våkner på Ullevål sykehus etter en kollisjon. De siste seks ukene er som klippet bort fra hukommelsen. Da hun kommer hjem har det vært innbrudd i leiligheten. Alt er endevendt, men bare maten i kjøleskapet og noen vinflasker er borte.

Er innbruddet en tilfeldighet? Og hva har skjedd i livet hennes de siste seks ukene? Dessuten er det mange detaljer rundt kollisjonen som virker merkelig. Kan den marihuanafrelste naboen Ola Arne eller den tidligere studievenninnen Merete hjelpe henne med å få de manglende brikkene i puslespillet tilbake på plass?

Tre menn innestengt i en kjeller.  Helt forskjellige i væremåte og reaksjonsmønstre, noe som lager spenning i seg selv etter hvert som den felles isolasjonen tærer på. Men de har det til felles at de er mektige menn i Norges finans- og businessverden. Hvordan havnet de i kjelleren og hvorfor?

Handlingen svitsjer mellom disse to virkelighetene og etter hvert så nærmer de seg hverandre som en glidelås som blir trukket opp.

Lisbeth Pettersen er en spennende debutant

 

Hun har bakgrunn som journalist, reiselivsgründer, meditasjonslærer og er fast spaltist i bladet Tara. Forfatteren har fanget opp endringene i verden, både de miljømessige og en del av mekanismene som styrer utviklingen.

Romanen har godt og enkelt språk, med islett av finurlige setninger, som når den unge skråsikre turnuslegen i starten av tjueåra sier han snakker av erfaring og «… og kikker faderlig på meg fra det rynkefrie ansiktet».

Spennende start på et nytt forfatterskap. Bra driv på slutten, men med noen løse tråder som ikke blir nøstet opp. Dårlig korrekturlesing fra forlaget støtter dårlig opp, litt for mange skrivefeil. Men jeg gleder meg til å følge Lisbeth Pettersen videre.

Og den andre boka om klimaforskeren Nina Berger har akkurat kommet til biblioteket med tittelen Det er så mørkt her.