Nok en helstøpt krim fra Jørgen Jæger

Judasskuddet er en god samfunnsaktuell politikrim med spenning fra første side. I idylliske Fjellberghavn lurer ondskapen under overflaten. Det er narkotika som står i sentrum av den ellevte boka om Ole Vik og Cecilie Hopen.

Bokomslag judasskkuddet

Krim - Judasskuddet (2019)

Jørgen Jæger
Bestill boka fra biblioteket eller Lån e-bok eller e-lydbok på BookBites

 

I boka blir vi kjent med Rema1000 – kjøpmannen Arne Holm og hans familie. En av butikkens transporter blir utsatt for et ran. Sjåføren gjenkjenner ransmannen og blir skutt. I bilen sitter også Valentina, Ole Vik sin fosterdatter, hun klarer å rømme fra ransmennene.   

Kjøpmann Arne Holm sin datter er tungt rusavhengig og i parken der hun vanker er det nå stor redsel. Noen setter et judasskudd på de som enten tyster til politiet eller ikke klarer å betale tilbake sin gjeld på stoff. I narkokretser betyr judasskudd at den overdosen som blir satt, blir gitt for å ta livet av en forræder.  Ellinor, datteren til Arne Holm, har fått en betydelig gjeld som hun ikke klarer å betale tilbake. Familien til Ellinor blir etter hvert truet til å betale tilbake pengene som hun skylder. Arne prøver selv å ordne opp i forholdene uten å involvere politiet og han vikler seg selv inn i store forbrytelser. 

Utro tjener?

I god Jæger-stil blir det et høyt tempo med jakt på gjerningspersonene og mange løse tråder underveis. Selve muldvarpen hos politiet var ganske lett å gjette seg til. Men, man undres på hvorfor vedkommende ble en muldvarp. Hovedgjerningsmannen var en større overraskelse, noe det skal være i god krimbok. Boka holder på leseren helt til siste slutt. 

Judasskuddet er den 11. boka om Ole Vik og Cecilie Hopen. Det er ikke nødvendig å ha lest de tidligere bøkene av Jæger for å henge med på selve plottet, men mange liker å følge etterforskernes privatliv kronologisk.  Siden dette er den 11. boka har man rukket å bli godt kjent med både Ole Vik og Cecilie Hopen. Har du ikke lest noe av Jørgen Jæger, da har du mange gode bøker å glede deg til.