Påskekrim til ungdom

Trenger ungdommene i huset noe å lese til påsken? Vil du få nesa deres bort fra Netflix og over i en bok? Her har du 6 tips som passer midt i blinken!

kniv

Boktips for ungdom

Mange assosierer påske med krim, både for små og store.Noen som kanskje også det er vanskelig å finne gode, spennende bøker til de unge i huset. Her har vi samlet noen forferdelig gode krimbøker som passer godt for ungdom og Netflix-generasjonen!

Harpa (2019)

Audhild Solberg
Grøsser
Bestill Harpa fra biblioteket eller lån e-boka i BookBites

Harpa er ikke boken du skal lese hvis du skal være på en hytte langt ute i skogen. Eller kanskje det er akkurat den boken du skal lese hvis du elsker å leve deg inn i bøkene du leser. I Harpa møter vi Agnes som er på besøk hos fetteren sin i høstferien. Der treffer hun to av vennene til fetteren, og etter at de gjør en ekkel oppdagelse i skogen, forsvinner plutselig en av dem! Harpa passer perfekt for store og små som elsker grøss, overtro og blod.  

En av oss lyver (2017)

Karen McManus
Krim
Bestill En av oss lyver fra biblioteket eller lån e-boka i BookBites

"En av oss lyver" er en perfekt blanding av "the Breakfast Club" og "Små søte løgnere". Fem elever blir sendt til gjensitting, men bare fire kommer ut igjen. Dette er «Hvem gjorde det»-krim for ungdom på sitt beste! McManus skriver så godt og levende, og boken føles som en skikkelig god film. "En av oss lyver" er ikke bare krim, den forteller like mye om hvordan det er å være ung, ha hemmeligheter og ønsket om å passe inn.  

Brådypt (2019)

Elin Viktoria Unstad
Psykologisk thriller
Bestill Brådypt fra biblioteket eller lån e-boka i BookBites

"Brådypt" er en psykologisk thriller. Vi møter Vilja som for tre måneder siden druknet og ble erklært klinisk død i 23 minutter. Etter drukningen hallusinerer Vilja av og til, og hukommelsen svikter til tider. Hun opplever at hun blir kidnappet, og våkner på en ukjent øy, men når hun kommer hjem igjen, er det ingen som har merket at hun var borte. Vilja begynner å tvile på seg selv, og hva er egentlig ekte og ikke? Boken er spennende, har et høyt tempo og er lett å lese, perfekt for påskeferien!

Sadie (2019)

Courtney Summers
Krim
Bestill Sadie fra biblioteket eller lån e-boka i BookBites

"Sadie" er en av de mest originale ungdomskrimfortellingene jeg har lest på lang tid! Boken fortelles gjennom podcastepisoder og Sadie selv. Sadie bor med lillesøsteren Mattie i en «trailerpark» i USA, og moren forlot dem da de var små. Når liket til Mattie blir funnet, raser verdenen til Sadie sammen og hun drar ut på jakt for å finne hvem som gjorde det. Radiovert West McCray hører om Matties forsvinning, og deretter at Sadie også er forsvunnet. Dette gjør han veldig nysgjerrig, og han setter i gang en leteaksjon etter Sadie. Spørsmål er bare, hvem finner hvem først? "Sadie" er en original pageturner uten sidestykke, samtidig er den utrolig trist og tankevekkende.

Killerinstinkt (2017)

Thomas Enger
Rettsalsdrama
Bestill Killerinstinkt fra biblioteket eller lån e-boka i BookBites

"Killerinstinkt" er nok et rettsalsdrama. I denne boka møter vi Even som blir tiltalt for drapet på eks-kjæresten sin, Mari. I tillegg blir en annen venn av Even også funnet drept. Det viser seg også at ulykken som drepte faren til Even ti år tidligere, blir viktig for den nåværende etterforskningen. Hvem kan Even stole på, var det en ulykke ti år tidligere og hvem har drept igjen? Svarene vil overraske deg.

Størst av alt (2017)

Malin Persson Giolito
Rettsalsdrama
Bestill Størst av alt fra biblioteket eller lån e-boka i BookBites

"Størst av alt" er et rettsalsdrama fortalt fra hovedpersonens synsvinkel. Vi får gjennom rettssaken se hva hovedpersonen Maja er tiltalt for, og hvorfor det som har skjedd, skjedde. Dette er like mye en oppvekstroman fra Sveriges rike og «vellykkede» ungdom, som det er en krimhistorie, og gir et interessant blikk inn i en fremmed hverdag for mange. Boken har også blitt en serie på Netflix, med tittelen "Quicksand". "Størst av alt" er en krimbok skrevet for voksne, men den er like spennende for ungdom. Dette er et spennende og overraskende rettsalsdrama som viser hvor vanskelig det er å være ung og privilegert.