Ut av mørket skal det komme

Fire ungdommer rømmer fra et behandlingshjem for vanskeligstilte ungdom. De ender opp på en fraflyttet gård, langt fra folk. Spørsmålet er om det var så lurt?

Skyggefødt bokomslag

Ungdomsbok, Fantasy
Skyggefødt
Jan Tore Noreng
Bestill boka fra biblioteket eller les den som e-bok i Bookbites-appen

 

Denne boken er skikkelig skummel, tøff og spennende, jeg leste helt uten stans! En perfekt bok å flykte inn i, på en hvilken som helst dag.

Fire ungdommer; Kalle, Andreas, Pia og Jon, har nettopp rømt fra en institusjon for vanskeligstilt ungdom. De ender opp på en fraflyttet gård med underlige hull i bakken, og med merkelige fotspor rundt omkring. De vet ikke om det er menneske eller dyr som har satt sine spor. I nattens mulm og mørke må de bekjempe en forferdelig ondskap, samtidig som de også kjemper sine egne kamper.

Hovedtemaet for boken er overtro; å tro på det man ser. Ikke minst handler boken om den vanskelige ungdomstiden; det handler om kjærlighet, vennskap og intriger. Og om å være modig, selv i mørke stunder.

Coveret på boken er ganske kult. Det er blått og ildfullt selv uten rødt og oransje. Framsiden viser også huset ungdommene kommer til, og det er også antydning til skarpe tenner på coveret. På baksiden ser vi de fire ungdommene som boken handler om.

Boken er lettlest, og har et tøft ungdomsspråk. Vi følger fortellingen sett fra Jons synsvinkel. Boken passer for de som elsker grøssere, fra ca. 13 år og oppover.