Bøker om skolestart

Nå nærmer det seg skolestart for mange barn og foreldre. Vi har samlet sammen noen gode boktips som kan forberede både barn og foreldre på den første tiden på skolen.

bøker om skolestart

I år har det kommet ut mange gode bøker som handler om skolestart. Noen er informative og mer fakta-basert, mens andre er fortellende og morsomme.

Eldre perler

  • Frans begynner på skolen av Christine Nöstlinger er en bok mange kjenner fra sin egen barndom. Selv om den bærer litt preg av å ha blitt utgitt på 80-tallet er det fortsatt en morsom historie med noen herlige illustrasjoner. Vi liker spesielt godt hockeysveisene.
  • ABC boka mi  av Kari Grossmann handler strengt tatt ikke om å begynne på skolen, men er en fin introduksjon til alfabetet. Hver bokstav har sitt eget oppslag og masse detaljerte tegninger.
  • Tania Kjeldset har skrevet flere bøker om Stine. I Stine klasse 1A begynner hun på skolen. Stine gruer seg veldig til skolestart og vil helst at livet skal fortsette som før. Fin bok om å ønske å være både større og mindre enn du er, og om å finne din plass i skolegården.
  • Bøkene om Danni av Rose Lagercrantz er lettleste og gjenkjennelige. I første bok Mitt lykkelige liv skal Danni begynne på skolen. Hun er aller mest bekymret for om hun skal klare å få venner. Det er utrolig hyggelig å følge Danni gjennom skolegangen etterhvert som hun møter på nye utfordringer i resten av serien.
  • Ville er, som navnet tilsier, vill! Han er en ordentlig "Emil"-gutt som finner på mye sprell og tull. I Ville begynner på skolen får vi være med på skolestart og alt rabalderet rundt det. Dessuten blir Ville storebror.
  • Lykketanna er en alvorlig bok om en gutt som virkelig gruer seg til å begynne på skolen. Alle de voksne maser om hvor spennende og gøy det er å begynne på skolen, men Thorbjørn gleder seg ikke. Han vil ikke kjøpe ny sekk en gang. Han vil helst bli i barnehagen for evig og alltid. Billedboken viser godt hvor skummelt og vanskelig det ukjente kan være.

Nyheter fra i år

2020 er året for flunkende nye bøker om skolestart!

  • Helena Bross er en forfatter de fleste vil bli kjent med de første årene på skolen for hun skriver gode lettleste bøker for barn som nettopp har begynt å lese. Boka om å begynne på skolen er ikke en lettlest bok, men en fin høytlesningsbok om det første året på skolen. En bok med mye mangfold og er god for å sette seg inn i ulike perspektiv.
  • Anna Fiske er tilbake med en bok som vi tror blir en klassiker, Hvordan begynner man på skolen? I kjent Anna Fiske-stil skriver og tegner hun gjenkjennelig og følsomt om alle de ulike aspektene ved å begynne på skolen.
  • Skolestart i skogen er en fantastisk fin og fortellende bok om å begynne på skolen. Vi følger dyrenes første uker på skolen. Det viser mangfoldet i et klasserom på en veldig treffende og inkluderende måte. Vi elsker dessuten de fine faktaboksene med informasjon rettet mot foreldre. Her er det mange gode tips og triks å ta med seg!

Vi håper alle barn og voksne får en god start på skoleåret og ønsker dere masse lykke til!

Andre bøker om skolestart