Hjemme alene i bokform

Benny elsker julen. Så når foreldrene bestiller Syden-tur i siste liten før jul, får han bakoversveis og bestemmer seg for å sabotere hele greia. Å makulere flybilletter holder ikke, mer skyts må til!

Benny går bersekr bokomslag

Barnebok
Benny går berserk
Tom Erik Fure
Bestill boka fra biblioteket eller les den som e-bok i Bookbites-appen

 

Han allierer seg med den eksentriske nabodama Magda-Rose. Sammen forsøker de å lure herr I. Diót på reisebyrået, som bare vil vinne en intern mersalgskonkurranse og som nekter å avbestille reisen til tross for Bennys iherdige forsøk på dette. Herr I. Diót gir seg ikke så lett og prøver dermed å bryte seg inn der Benny bor for å få stoppet avbestillingen.  

Boken har mange morsomme scener og fantasien løper løpsk hos Benny som virkelig har satt seg fore i en real Syden-sabotasje, eller Operasjon Hjemmejul, som han kaller det selv. Det er morsomt å se hvor langt Benny er villig til å gå for å få viljen sin om å feire julen hjemme. Han gjør virkelig mye som går langt over streken for hva som er akseptabel oppførsel hos barn. Hvor mange er det som brenner familiens pass for å unngå å reise? Heldigvis har han en god venninne i jenta Akemi som han kan fortelle det meste til og som betyr mye for han.  

Debutant

Tom Erik Fure debuterer med denne herlige og morsomme boka, illustrert av Bestis-skaper Kenneth Larsen. Tegningene understreker noen av de morsomme øyeblikkene i boka, og språket er ordrikt. For oss som har vokst opp med “Alene hjemme”-filmen (fra 1990) kan nok kjenne igjen flere av knepene som Benny finner på for å unngå å reise til Syden. Benny er som tatt ut av denne filmen. Allikevel er det en ekstra dimensjon med denne boken siden det er den første norske barneboken med en homofil gutt som hovedperson. Benny drømmer nemlig om Ken, som han skulle ha reist til Syden med. Forelskelsen kan man ane underveis i boka, og blir mer og mer tydelig etter hvert. Forfatteren er selv åpent homofil og elsker også julen.  

Boken passer for barn fra ca. 9 år og opp til 12-13 år. Leses gjerne om du elsker julen, eller om du lurer på om du liker noen av samme kjønn. Det kommer for øvrig en oppfølger til høsten. Da får vi vite hva som skjer tre dager etter der denne boken sluttet. Vi gleder oss!