Kan en gutt elske både fotball og kjoler?

Dennis er en gutt som elsker å spille fotball. Han er faktisk den beste på skolen i fotball! Men han har en hemmelighet: Han elsker å gå i kjoler, faktisk elsker han det like mye som fotball!

Gutten i kjolen bokomslag

Barnebok
Gutten i kjolen
David Walliams
Bestill boka fra biblioteket eller les den som e-bok i Bookbites-appen

 

Han digger å lese motemagasiner og blir utfordret av den søteste jenta på skolen, Lisa, til å late som om han er hennes franske brevvenn, Denise. Dessverre blir han raskt avslørt, og det får konsekvenser. Laget hans skal nemlig spille finale i skolecupen, men rektor nekter han å spille! Hvorfor? Fordi Dennis ikke har brukt den skoleuniformen han skal i skoletiden! Under cupfinalen leder motstanderne ved pause, men heldigvis finner lagkameratene hans på noe lurt for å forsøke å vinne kampen. Det blir en morsom og annerledes avslutning på cupfinalen! 

Boken er humoristisk, men handler også om å tørre å være seg selv – uansett! Det er en varm og fin fortelling, som også føles personlig fra forfatterens side. Det stemmer også med forfatterens etterord: «Min største fan og mamma, Kathleen, og søsteren min Julie, som kledde meg ut første gang». Så siste ord må bli: Les den, le høyt, og kle deg som du vil!