Kjærlighet i Auschwitz

Kan man finne sin livs kjærlighet på et så grusomt sted som Auschwitz? Det gjorde Lale Sokolov. Les den vakre men også vonde historien til Lale, et tidsvitne som overlevde grusomhetene som fant sted under 2.verdenskrig.

Tatovøren fra Auschwitz bokomslag

Roman
Tatovøren fra Auschwitz (2019)
Heather Morris
Bestill boka fra biblioteket eller les den som e-bok i Bookbites-appen

 

Lale, en ung jødegutt fra Slovakia, blir transportert til Auschwitz under 2. verdenskrig. Han blir satt til å tatovere inn nummer på alle fangenes arm.  En dag skal han tatovere armen til Gita.  Han er veldig forsiktig, men den unge kvinnen blir urolig, og han ser opp på henne.  Etterpå kan han ikke glemme henne, og de to møtes etter hvert i hemmelighet. 

Vi følger historien til Lale og Gita, og hvordan de hver dag overlever alt det grusomme som skjer i Auschwitz.  Lale som hjelper andre som har det enda verre enn seg selv med mat og andre ting han får byttet til seg av med fare for sitt eget liv. Gita som blir syk og som vidt overlever takket være at Lale klarer å få tak i medisin til henne.  

Boka er vond og viktig, og ondskapen siver ut mellom linjene. Det er også håp og kjærlighet og en lengsel etter et liv utenfor murene som de ikke vet om de vil få. 

Boka er basert på en sann historie og anbefales på det sterkeste. Det er en bok man ikke klarer å legge fra seg og en historie man aldri må glemme.