Tvillingene og dødsengelen

En hjerteskjærende historie om krigens grusomheter og kjærlighetens styrke.

Mischling bokomslag

Roman - Mischling (2017)

Affinity Konar
Bestill boka fra biblioteket eller les den som e-bok i Bookbites-appen

Dødsengelen i Auschwitz

En forferdelig, men likevel vakker historie om tvillingene som ble offer for Mengeles Zoo. Tolv år gamle Sascha og Pearl blir i et desperat forsøk å overleve Holocaust sendt til sykehuset hvor Josef Mengele gjorde sine grusomme eksperimenter.

Hevn eller tilgivelse?

Tvillingsøstrene var så sterkt knyttet til hverandre at det de nærmest så på seg som en person, de delte alt: Stasha skulle ta det morsomme, fremtiden og det vonde, Pearl skulle ta det triste, fortiden og det vonde. De bevarte håpet gjennom det dette felleskapet, de hadde sin egen hemmelige verden der de levde beskyttet fra grusomhetene rundt. Men en dag forsvinner søsteren, og når leiren blir frigjort begynner den vanskelige ferden for å finne henne igjen og å ta hevn over Mengele. Sammen med vennen Felix, som også har mistet sin tvilling, reiser de gjennom krigsruinene i Polen. Tankene på hevn er sterk, men er det også håp om en ny fremtid for dem?

Denne historien er en av mange historier fra krigen, men det er deres omsorg og kjærlighet til hverandre i kontrast til den forferdelige virkeligheten som gjør historien så sterk. Jeg blir så berørt av deres evne til å forsvinne inn i sin egen verden og hvordan de deler alt. Språket er også vakkert og poetisk, det forsterker stemningen i boken.