Bokskatter fra billedbokhylla

Har dere lest dere gjennom alle bildebøkene dere eier femten ganger og begynner å gå litt lei? Hva med å ta en titt på noen gode, gamle klassikere? 

ester leser

Bokskatter

Visste du at store deler av den norske bokskatten ligger fritt tilgjengelig på nett? Bokhylla.no er et av Nasjonalbibliotekets store prosjekter, nemlig å digitalisere alle norske bøker som er gitt ut helt frem til år 2000. Dette inkluderer også billedbøker, og de har blitt samlet på sitt eget nettsted kalt Billedbokhylla. Vi løfter frem noen av våre favorittskatter fra den digitale samlingen.

ABC-boka mi

Hva med å trene litt på bokstavene hjemme? Kari Grossmanns klassiker er heldigvis tilgjengelig på billedbokhylla. Det beste med boka, man kan stadig komme på nye ting på alle bokstavene i alfabetet!

Ruffen - sjøormen som ikke kunne svømme

Les hvor alt startet om den herlige sjøormen som vi har fulgt på eventyr siden 1972! Du kan kanskje ikke låne de aller nyeste billedbøkene om Ruffen akkurat nå, men du kan lese starten på Ruffen i alle fall! 

Bø og Bæ gjer reint

En annen aktivitet mange tar seg tid til å gjøre nå er rengjøring. Sammen med Bø og Bæ blir det litt morsommere. 

Gjett hvor glad jeg er i deg

Det er ikke alltid man kan være nær de man er glad i, men det er veldig fint å bli minnet på det gjennom bøker! I denne fine klassikeren blir vi minnet på hvor glad familien er i oss. Også en fin bok å bruke til leggetid. 

Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans

Av og til vil man bare bli underholdt, og da er denne boka perfekt! Du leser, ler og lurer på hva som skjer på neste side. Alle med småbarnsforeldre vet at bøker om bæsj dessuten aldri slår feil! 

Hvor er Willy?

Vil du virkelig få tida til å gå, er det bare å fordype seg i Hvor er Willy. Her kan man bli underholdt i timesvis, for her er det virkelig bare å zoome inn og lete etter alle karakterene!

Vår i Bakkebygrenda

Nå er våren her, så da er det jo passende å lese om hva som skjer når våren kommer til Bakkebygrenda. Astrid Lindgrens klassiker vil være et kjært gjensyn for mange voksne, og et nytt, fint bekjentskap for barna.