Bokskatter fra bokhylla.no - Lær og skinn

håndarbeid: Lær og skinn

Visste du at store deler av den norske bokskatten ligger fritt tilgjengelig på nett? Bokhylla.no er et av Nasjonalbibliotekets store prosjekter, nemlig å digitalisere alle norske bøker som er gitt ut helt frem til år 2000. Vi løfter frem noen av våre favorittskatter fra den digitale samlingen.

Skinn og lær: materialer, verktøy, teknikk og design

De siste årene har vi sett en økende interesse i håndarbeid, alt fra makramé, strikking, plantefarging til skinn og lærteknikker. Det betyr derimot ikke at det blir utgitt så mye nytt på disse emnene. Det er da bokhylla.no kommer til sin rett. Her ligger det masse morsomme håndarbeidsbøker fra 1970- og 1980-tallet. 

Hvis du ikke har vært borti lær og skinn fra før så anbefaler jeg "Skinn og lær: materialer, verktøy, teknikk og design". Det gir en enkel og god innføring i hvordan man jobber med lær og skinn. Illustrasjonene er herlig retro og informative. 

Det er ikke alle prosjektene eller designene som føles helt tidsriktige for oss i dag (snusboksholder?), men her er det bare å bruke fantasien og tilpasse etter eget behov. Nå er det bare å ta frem sylskaft, lærgaffel og kniver og sette i gang med en ny hobby.