Filmtips for barn

Se flotte norske kortfilmer med ungene på strømmetjenesten Filmbib!

barn med nettbrett

Hvordan låne film?

Alt du må gjøre er å logge deg inn med nasjonalt lånenummer og pinkode for å få tilgang. Her forklarer vi hvordan du får et nasjonalt lånekort, hvis du ikke har det allerede. Nå kommer fem tips til fine filmer man kan se med ungene enten via app eller direkte i nettleser. Lenke direkte til filmene i artikkelen.

Odd er et egg (2017)

Aldersgrense: Tillatt for alle
Lengde: 12 minutter
Regi: Kristin Ulseth

Basert på Lisa Aisato sin prisbelønte bok av samme tittel. Her treffer man Odd med sitt egghode. Odd er naturligvis livredd for å knuse hodet sitt. Det er ok å være litt redd, men likevel så må man vel gå et par ganger på trynet her i livet? Og det hjelper å ha en tullete bievenn. Fantasifullt og flott animert av Qvisten animasjon.

Snill (2006)

Aldersgrense: Tillatt for alle
Lengde: 10 minutter
Regi: Astrid Aakra

Lussi er en ordentlig og flink pike. Litt for flink og ordentlig faktisk. Når ingen ser deg og du går i ett med tapeten er det på tide å slippe ut din indre rampunge! Befriende morsom kortfilm basert på en bok av Gro Dahle og Svein Nyhus. Boken vant Brageprisen for beste barnebok i 2002. 

Zara og dei: Gorillahjerne til middag (2017)

Aldersgrense: Tillatt for alle
Lengde: 7 minutter
Regi: Nils Johan Lund og Bjørn Sortland

Zara og familien bor i en campingvogn, har en tullete pappa og blør masse neseblod. De er såpass annerledes at andre barn ikke får bli med Zara hjem. Med masse humor og rikelige doser blod får vi innblikk i kulturforskjeller, annerledeshet og fordommer. Filmen er basert på en bok av Bjørn Sortland og Elisabeth Moseng. 

Dunder (2017) 

Aldersgrense: Tillatt for alle
Lengde: 10 minutter
Regi: Endre Skandfer

Dunder er en vakker film om vennskap og sjalusi. Vi møter rampemonsteret Bulder som vil ha bestevenninna Modika for seg selv. Modika vil være venner med alle, inkludert den kjedelige Lex. Bulder klekker ut en plan for å bli kvitt Lex, men den går ikke helt som han hadde tenkt. Basert på bøkene av Endre Lund Eriksen.

Bendik og monsteret (2014) 

Aldersgrense: Tillatt for alle
Lengde: 10 minutter
Regi: Frank Mosvold

Bendik og monsteret er en film om et monster som ikke vil skremme, og om en liten gutt som ønsker seg en venn. Det er en vakker, og sjarmerende film om å ha drømmer, om å være redd og om å finne uventet vennskap. Filmen er basert på boken til Arne Svingen.