Lillestrøm hekseforsamling anbefaler

Til skrekk og advarsel! Her kommer fem grufulle bøker vi tror du vil syns er fortryllende!

Hekser

Vi i Lillestrøm hekseforsamling har noen grøsselig gode anbefalinger med bøker som vil sette deg i rett humør til Halloween.

Marg & bein: 8 grøss av Tom Egeland, Arne svingen og Ingunn Aamodt 

8 korte grøss som setter stemningen på Halloween. 

Samle sammen noen gode venner på Halloween. Slå av lysene, sett dere i en ring på gulvet og les korte grøss for hverandre. I boka 8 grøss av Tom Egeland, Arne Svingen og Ingunn Aamodt får du skumle historier som er akkurat passe lange og akkurat passe skumle. 

Mørketid av Michelle Paver

Forestill deg at du er alene i en fangsthytte, milevis fra andre mennesker – og at du sakte men sikkert finner ut at du egentlig ikke er helt alene likevel!

Det er det unggutten Jack opplever når han blir med på en forskningsekspedisjon i Arktis. Dette er noe så sjelden som en grøsser fra isødet, spekket med spenning og uhygge fra første til siste side.

Fingeren av Arne Svingen

Maja sitter i klasserommet og føler seg kvalm. Læreren har sagt at de helst ikke skal gå på do i timen, men til slutt klarer hun ikke mer, hun kaster opp før hun kommer til døra.

I spyet er det en finger! Hvordan har den havnet der? Hun har jo ikke spist et menneske?

Politiet blir koblet inn i saken, men etterforskningen går tregt. Maja tar skjeen i egen hånd og googler finger + spy, og søkene leder henne til en nettside som nevner et myrfolk som levde for 600 år siden.

I mellomtiden skjer det stadig flere ekle ting. Mennesker forsvinner, og Majas venninne kaster opp en nesetipp. Kan det ha noe med Myrfolket å gjøre? Boka var så spennende at den ble lest i et eneste stort JAFS!

Småbarnsuppe av Bjørn Ousland

I den lille byen er alt helt tipp topp. Alle er venner og folk er glade og fornøyde.

Helt til barna begynner å forsvinne. En etter en forsvinner de om natten og ingen vet hvor de blir av. Hvem er det som samler sammen alle de små barna og hva er det de skal med dem?!

Heksenatten av Alexander Løken

Er du redd for tannleger? Da bør du ikke lese Heksenatten av Alexander Løken. 

Tenk deg at du befinner deg langt inni Nittedals dype skoger. Det er vinter, tett snødrev og du er ute på mørkekjøring sammen med kjørelærer, broren din og en kamerat. Så kjører dere av veien. Det er ingen dekning på mobil og ingen folk å se.

Så får dere se lysene fra ei lita hytte. Der møter du tannlegen din som trakk visdomstanna på deg. Hvem er egentlig tannlegen som bor i ei hytte langt inni skogen og som sparer på tenner hun at trukket. Er tannlegen den hun utgir seg for å være? Eller er hun en ond heks? 

God halloween!