Dilla på dyr?

Det har kommet en haug med gode faktabøker om dyr for barn! Her er et lite utvalg av mine personlige favoritter.

dyrebøker

Dovendyret og sommerfuglen

Av Anne Sverdrup-Thygeson

Dette er den boken jeg har gledet meg mest til i år! Og den skuffet ikke. Dette er en herlig fortelling om samspillet mellom dovendyrene og sommerfugler. Man lærer masse om hvordan disse to dyrene samarbeider, og den har også herlige illustrasjoner.

Insektenes hemmeligheter

Av Anne Sverdrup-Thygeson

I denne vakre boka får du vite nesten alle hemmelighetene til insekter rundt oss! Hva skiller et insekt fra andre vesener, hvor bor de og hva gjør de? Disse spørsmålene og mange flere får man svar på her. I tillegg er det helt fantastiske illustrasjoner som gjør det til en magisk bok å lese for både store og små!

Knokedunk

Av Åsmund H. Eikenes

Knokedunk er en faktabok som handler om hender, eller poter, om du vil. Den viser hvordan hendene til mange forskjellige dyrearter ser ut inni og er proppfull av morsomme fakta. Det beste med boka er hvordan den til slutt tar med robothånd, som noen barn kanskje har, og at alle kan gjøre en knokedunk med hånda si.

Viss eg hadde hale

Av Mats Eldøen

Nok en oppfinnsom og kreativ faktabok. Hva hvis vi mennesker hadde hatt halen til en kenguru? Eller om vi var så små som maur? Dette er en undrende og morsom faktabok, som virkelig utfordrer store og små til å tenke på hvordan vi er satt sammen!

Rotter – verdens beste dyr

Av Marit Nicolaysen

At Marit Nicolaysen er glad i rotter kommer ikke som en hemmelighet for de som kjenner til Svein og Rotta. Nå har hun skrevet en hel bok om hvorfor rotter er verdens beste dyr! Her kan du blant annet få vite at rotter kan trenes opp til å finne gamle landminer som igjen fører til at mange menneske- og dyreliv blir reddet! En veldig morsom og interessant bok om et undervurdert dyr!

Haiens hemmeligheter

Av Owen Davey

Haiens hemmeligheter er en helt nydelig bok! Det er den perfekte faktaboka for de som elsker haier, og jeg er sikker på at selv de barna som kan «alt» om hai vil lære noe nytt her. Den har utrolig vakre oppslag, og forteller om de største og minste haiene, rekordsettende haier og avliver noen myter om hai pluss mye mer!

Fantastiske fakta om dyr

Av Maja Säfström

Denne boken er så full av korte og morsomme fakta om all slags dyr. Her kan du lære hvor mye nesehornet bæsjer, hvilken mygg det er som stikker, og hvorfor krokodiller spiser stein. Den ser kanskje kjedelig ut, men den er absolutt ikke det! Leser du denne vil du kunne imponere med morsomme fakta rundt middagsbordet!

Alle tiders dinosaurer

Av Johan Egerkrans

Vi kan ikke glemme dinosaurene, selv om de levde for mange millioner år siden. Dinosaurbøker får vi alltid spørsmål etter, og «Alle tiders dinosaurer» er en fin bok som deler dinosaurene inn etter periodene de levde i. Den har fargerike og fine tegninger, og hver dinosaur får et oppslag med fakta og illustrasjon, pluss man får lære hvordan man uttaler alle disse rare navnene. En vakker og spennende bok for alle som liker dinosaurer!