Nasjonal bibliotekdag

1. september er nasjonal bibliotekdag!

Nasjonal bibliotekdag

Nasjonal bibliotekdag er en dag du kan tenke litt ekstra på biblioteket ditt og hva det betyr for deg! Siden dette er bibliotekets dag så tenkte jeg at det var passende å løfte frem en bok fra samlingen som handler om bibliotek.

Jo Straube og Frode Grytten
Det norske biblioteket (2017)

Bibliotek kan være så mangt og ingenting viser det mer tydelig enn Jo Straube sin bok "Det norske bibliotek". I løpet av en fireårsperiode reiste han rundt vårt langstrakte land og fotograferte folkebibliotek. Totalt besøkte han 204 bibliotek.

I møtet med det fysiske bygget, menneskene og bøkene viser han hvor variert bibliotekene i Norge kan være, alt fra bittesmå til store. Fotografiene av menneskene som bruker og jobber på bibliotekene er spesielt rørende og vakre.

Frode Grytten sine tekster er korte, men treffende og poetiske. Samspillet mellom bilder og tekst gir rom for humor, alvor og det hverdagslige. Som bibliotekar så setter jeg spesielt pris på at han skildrer hverdagen vår.

Det er dessuten spesielt stas at vår egen kollega, Siri Ann er avbildet i boka! Jo Straube vant årets vakreste fotobok/kunstbok i 2018.