Vrimlende vårliv

Kribler det i fingrene? Har du barn som skal se på hver eneste lille blomst og insekt på sin vei ute? Da har jeg noen helt perfekte bøker til de små gartner-spirene eller minibiologene dine!

Hagebøker barn

Endelig er våren her igjen, og nå begynner det å spire ute! Da er det mye spennende man kan skje, og barna har cirka en million spørsmål om alt de ser. Her får du tre boktips som kanskje kan svare på noen spørsmål, men samtidig lage nye!

Hageboka for små gartnere

Av Kirsten Bradley

Dette er en bok med mange gjør-det-selv-prosjekter som er perfekt å gjøre sammen med små barn, eller som litt større barn kan gjøre selv.  Her kan du for eksempel lage frøbomber, bønnelavvo, vindmåler, og innendørs grønnsakhage. Boka er illustrert med nydelige og tydelige illustrasjoner, og viser trinnvis hvordan du gjør hvert prosjekt. Den har noen ord og uttrykk som kan være vanskelig å forstå, og noen av prosjektene trenger man nok en voksen til å hjelpe seg. Den har også fine oppslag som forteller om hvorfor det er viktig å ta vare på naturen, og inspirerer til gøyale hage- og planteprosjekter!

Hjelp småkrypene

Av Kristine Kujath Thorp

«Hjelp småkrypene» er en fin og spennende bok om hvordan du kan hjelpe småkryp og insekter. Den er full av tips til hoteller, moteller og restauranter du kan lage både ute og inne til skapningene. Bokas tips gir også gode anledninger til å studere småkryp i trygge og naturlige omgivelser. Den er morsom, praktisk og informativ, og illustrasjonene er nydelige! Dette er også en fin bok for hele familien, for her kan både store og små lære noe nytt!

Så et frø!

Av Annelie Johansson

I denne boka her lærer både store og små om hvordan man sår. Den forklarer enkelt og trinnvis hva du skal gjøre, og har både illustrasjoner og fotografier. Boka er levende og nydelig, samtidig som den formidler nyttig og viktig kunnskap på en tydelig måte. «Så et frø!» er en perfekt bok for nybegynnere som vil trene opp de grønne fingrene sine. Det er dyktige fagfolk som står bak boken, og dette gjenspeiles i boka. En fin, grunnleggende bok, som gjerne kan brukes sammen med de andre bøkene!