Den menneskelige snikmorderen

Orphan X er den mest actionspekkede spenningsboka jeg har lest på lang tid! Jeg klarte ikke legge den fra meg uten at det føltes som om jeg da ville gå glipp av noe.

Orphan X bokomslag

Hvem er Orphan X? Han lar deg lære ham å kjenne gjennom tanker og minner. MEN - han deler kun det han vil at du skal vite om ham. Spørsmålet er: blir du egentlig noen gang blir kjent med Orphan X? Nye momenter dukker hele tiden opp. Vi ser at til tross for det vi har fått vite om ham, så er han fremdeles en enigma.

Flukten fra barndommen

Ved barnehjemmet hvor han bodde som barn, møtte han den personen som skulle følge ham gjennom oppveksten. Etter flere “utfordringer” fikk han, selv om han ikke var blant de sterkeste, tilbud om å bli med denne mannen.  På tross av at dette ville føre til et hardt og ensomt liv, var alt bedre enn det livet han hadde, og han valgte derfor å ta imot tilbudet.

Mord på menyen

Samtidig som det ble lagt vekt på at han skulle beholde sin medmenneskelighet, lærte han hvordan han på effektive måter kunne ta livet av noen. Han lærte hvordan han skulle kunne bytte identiteter både sømløst og troverdig uten å etterlate andre spor enn de han selv valgte. Han ble en mester i selvforsvar og han lærte å beherske smerte og følelser, både egne og andres.

Vi blir kjent med en person som går igjennom de samme utfordringene som det vi gjør. Vi får medfølelse med en person som opplever både ensomhet og svik. Vi opplever håpløshet sammen med en som må klare seg alene gjennom sykdom og skade. Vi får følelsen av at det er rettferdigheten som seirer når han på tross av alt klarer å reise seg på nytt.

Fortsettelse følger

Bokas slutt bringer med seg en lettelse over at boka ikke står alene, men er den første i en serie. Det vekkes også et håp om at KANSKJE i neste bok kan vi bli litt bedre kjent med “Orphan X”. Kanskje får vi vite hvem han er!

Boka finnes kun på engelsk, men kan jo håpe at den blir oversatt!