Intens og spennende internasjonal politisk triller

En amerikansk spion, en kvinnelig svensk EU-byråkrat, en svensk/arabisk akademiker og en svensk lobbyist. Historiene deres veves sammen med hendelser fra Midtøsten flere tiår tilbake. De blir alle uvitende dratt inn i et internasjonalt spill som de ikke har noen kontroll over.

Bokomslag Svømmeren

Fortellingen starter i Damaskus for tretti år siden. En amerikansk spion blir vitne til at hans svenske kjæreste og mor til deres barn blir drept av en bilbombe som var påtenkt ham.  Han tar på seg nye oppdrag for å glemme at han svek deres felles barn ved å levere det til den svenske ambassaden.   

Dødelige hemmeligheter 

Den svensk/arabiske akademiker, Mahmoud, får hemmelighetsfulle meldinger fra en tidligere troppskamerat fra det svenske forsvaret. De treffes, og Mahmoud får overlevert en datamaskin som inneholder sensitiv informasjon om amerikanske overgrep og tortur av fanger i Afghanistan.  

Kameraten blir henrettet, mens Mahmoud klarer å rømme. Han får hjelp fra sin tidligere kjæreste, Klara, svensk EU-byråkrat, og sammen rømmer de, men blir forfulgt av attentatmenn.  En småsleip svensk lobbyist, George Lööw, blir hentet inn av et amerikansk firma for å hjelpe dem med å hente inn informasjon om de to som er på rømmen. Han blir rundlurt av amerikanerne, og er snart fange i deres nett. 

Her er det spenning fra begynnelse til slutt med en overraskende slutt, godt språk og fine skildringer! Dette er første bok i en trilogi.