Er du den som skulle ønske du leste mere, men finner ikke tiden?

Er du nysgjerrig og vil utforske en ny sjanger eller forfatter du hørt om, eller har du selv lyst å komme i gang med skrivinga, men føler at den der romanen du tenkt på er et litt for stort og skummelt prosjekt? Eller har du rett og slett ikke tid til å lese så mye som du ønsker? Da bør du prøve deg på noveller.

Prikkedøden bokomslag

Novellen som format og leseopplevelse

Jeg lyst til å slå et slag for novellen og novellesamlingen som format og leseopplevelse! Ingen andre steder i litteraturen får en samme mulighet til å kaste seg mellom vidt forskjellige livsøden, miljøer, stemninger, planeter og verdensdeler, samtidig som de i mange tilfeller henger sammen uten å kreve mer enn en relativt liten tidsinvestering tilbake.

Prikkedøden gir deg tolv gode noveller

Med det sagt så vil jeg anbefale Mari Grydelands «Prikkedøden», nettopp fordi det er en type bok jeg ellers ikke ville valgt, men som viste seg å være noe jeg likte veldig godt. Her får vi gjennom tolv noveller følge unge kvinner på reise rundt om i verden i fortellinger hvor kjærlighet og vennskap står i fokus, og Grydeland klarer i stort og smått å fange de små øyeblikk av nærhet som oppstår mellom mennesker som kan gi store ringvirkninger, eller sive ut til ingen ting.