Vennskap og kjærlighet til de italienske fjellene

Dette er historien om vennskapet mellom Pietro og Bruno. Pietro fra storbyen Milano og Bruno fra landsbyen Grana som ligger under fjellet Monte Rosa.

Bokomslag De åtte fjellene

Pietros far, tidligere eventyrer, lengter bort fra bylivet i Milano og tilbake til fjellene. Hver sommer leier familien et lite hus i landsbyen i den avsidesliggende dalen. Bygutten Pietro og naturmennesket Bruno møtes og utvikler et vennskap til tross forskjellene. Etter hvert lærer Pietro å bli kjent med og like fjellet han også, til farens store glede.

Ulike liv, men vennskapet består

Vi følger de etter hvert ulike livene til Pietro og Bruno gjennom flere tiår. Vi får innblikk i deres vennskap, i små og store hendelser i livene deres, hva slags forhold de har til verden, og til hverandre. De finner alltid tilbake til hverandre når de treffes selv om de ikke alltid har de lange samtalene.

Handlingen er om vennskapet mellom de to guttene, men også Pietros forhold til faren og om kjærlighet til naturen, spesielt fjellet.

Naturskildringer av enormt format

Naturskildringene er vakre, og man ser for seg de blomstrende dalene og snødekte fjelltoppene når man leser. Det er så man nesten får lyst til å ta seg en tur til Grana og Alpene. Historien er basert på forfatterens egne opplevelser da han bor oppe i fjellene store deler av året.