Biblobabbel: tegneseriespesialer

I Biblobabbel kan du høre bibliotekarer som snakker om ulike tema. I anledning digital tegneseriefestival er det fem episoder hvor vi snakker om tegneserier!

Biblobabbel tegneserier

Adaptasjoner - fra bok til tegneserie

Hva er egentlig en adaptasjon, og hvorfor har det kommet så mange tegneserieadaptasjoner de siste årene? Barne- og ungdomsbibliotekarene undrer rundt dette!

Vikingtema - Floke og Fenrisulven

I denne episoden snakker vi om to ganske forskjellige vikingtegneserier som kom ut i 2020, nemlig Floke av Ida Neverdahl og Fenrisulven av Odin Helgheim. Hva er forskjellene og har de noen likheter? Svaret får du under.

Fantasy - perfekt for tegneserier?

Det har vært mange som lurer på hvorfor kommer det så mange fantasy-tegneserier for tiden? Er det kanskje fordi fantasy er en sjanger som er perfekt for tegneseriemediet? Vi grubler rundt dette og trekker frem gode fantasy-tegneserier!

Humor - mer enn bare Donald!

Det finnes så mange morsomme tegneserier, her snakker vi litt om ulike tegneserier vi syns er morsomme! Hvorfor liker vi så godt å lese morsomme historier?

Hverdagsliv - drama, intriger og vennskap

Det finnes jo tegneserier i alle sjangre, og med alle slags tema. Denne gangen snakker vi om tegneserier som handler mer om hverdagen, og alt som skjer i livene våre. Det høres kanskje ikke like spennende ut som episke fantasy-tegneserier, men det er jammen mye spenning i tegneserier som handler om livet også. Det er både familiekonflikter, vennskap som ikke er så lette å bli kloke på, forelskelser og sjalusi! Hvilke tegneserier er det vi liker best, og hvorfor?