Dåsnes og Stilson

Digital tegneseriefestival: Bli kjent med norske tegneserieskapere! Denne gangen kan du bli litt bedre kjent med Nora Dåsnes og Michael Stilson.

omslag dåsnes og stilson

Nora Dåsnes

Lån "Ti kniver i hjertet" fra biblioteket

Ti kniver i hjertet handler om Tuva som går i syvende klasse. Hun har satt seg noen mål for syvende klasse, og de tre viktigste målene er å skrive dagbok, få være på overnattingsbursdag og ikke minst bli forelska! Men kan tvinge frem en forelskelse? I alle fall når alle guttene i klassen er helt håpløse og barnslige? Og hvorfor er det så innmari vanskelig å snakke med den nye jenta Mariam?

Forfatter og illustratør Nora Dåsnes har skrevet en av Maries absolutte favorittegneserier, Ti kniver i hjertet. Hvor hentet Nora inspirasjonen fra til denne nydelige tegneserien? Svaret får du i intervjuet under!

Michael Stilson

Lån "Elastico" fra biblioteket

Elastico handler om Ibra som drømmer om en plass på det norske juniorlandslaget, og om å vinne hjertet til den søteste jenta i klassen. Men han har en rival på begge fronter. Ibra kjemper hardt for å nå sine mål, både på og utenfor banen, men alt synes å rakne rundt ham. 

Det er ikke mange forfattere som kan skryte på seg at de har vært profesjonelle fotballspillere, men det kan Michael Stilson! Han snakker med oss om bøker og fotball. I november 2020 utkom tegneserien Elastico, i samarbeid med illustratøren Luis Guaragna og Leser søker bok. Her forteller han litt om samarbeidet, om livet som fotballspiller og om skrivingen sin. Han har også vunnet U-prisen for ungdomsboken Bare spille ball, første bok i en trilogi.