Digital tegneseriefestival

Lillestrømbibliotekene elsker tegneserier! Vi er utrolig stolte over alle de flinke tegneserieskaperne i Norge. Derfor har vi laget en helt egen festival hvor vi intervjuer tegneserieskapere! Vi håper at det vil inspirere alle barn (og voksne) til å lese mer av alle de norske skattene.


Tegneserier bygger opp fantasi og ordforråd, men først og fremst får du besøke spennende verdener, møte personer du kan bli skikkelig glad i (Eller redd for, sur på, forelska i, trist for og rasende på) og oppleve spennende ting uten å måtte reise deg fra sofaen en gang.

Vi håper denne oversikten kan gi deg noen gode ideer til hva du kan spørre etter i bokhandelen eller låne på biblioteket- det finnes faktisk enda flere, og det kommer ut enda mer framover!

For fullstendig oversikt over alle intervjuer kan du trykke på denne lenken!

Tegneserier + Sommerles = <3

Alle disse tegneseriene kan du også lese og legge inn i sommerles.no. Lillestrømbibliotekene og resten av landet er med i en gigantisk sommerlesekampanje der du kan registrere alt du leser fra 1. juni- 31.august. 

Kampanjen er for de mellom 1-7.trinn, så derfor har vi valgt ut tegneserier som passer spesielt godt til den aldersgruppen. MEN- det er ingen aldersgrense på bøker, så du kan lese det som passer best for deg! Og vi er på jobb i hele sommer så du kan gjerne spørre oss om råd og tips.

Tusen takk til våre sponsorer

Aschehoug, Bufdir, Cappelen Damm, Egmont, Gyldendal, Kagge og Samlaget.

Helgheim og Neverdahl

Digital tegneseriefestival: Bli kjent med norske tegneserieskapere! Se intervjuene med to forfattere som har skrevet om vikingtiden, Odin Helgheim og Ida Eva Neverdahl!

Jamtli og Lilleng

Digital tegneseriefestival: Bli kjent med norske tegneserieskapere! Se intervjuene med Sigbjørn Lilleng og John S. Jamtli.

Kjølberg og Phoenix

Digital tegneseriefestival: Bli kjent med norske tegneserieskapere! Her finner du de to første intervjuene med Kristoffer Kjølberg og H.L. Phoenix.

Sandnes og Ousland

Digital tegneseriefestival: Bli kjent med norske tegneserieskapere! Se intervjuene med to drevne tegnere Hans Jørgen Sandnes og Bjørn Ousland.