Jamtli og Lilleng

Digital tegneseriefestival: Bli kjent med norske tegneserieskapere! Se intervjuene med Sigbjørn Lilleng og John S. Jamtli.

Inntrenger og Sabotøren bokomslag

Lillestrømbibliotekene elsker tegneserier! Vi er utrolig stolte over alle de flinke tegneserieskaperne i Norge. Derfor har vi laget en helt egen festival hvor vi feirer tegneseriene! Vi håper at det vil inspirere alle barn (og voksne) til å lese mer av alle de norske skattene.

For å finne fullstendig oversikt over alle intervjuer kan du trykke på denne lenken!

Sigbjørn Lilleng

Sigbjørn Lilleeng er tegneserietegner og illustratør fra Ringerike, bor og jobber i Oslo. Har mange spennende tegneserieutgivelser innen science fiction. Den siste utgivelsen er Inntrenger, tegneserieversjonen av sci-fi-klassikeren fra Bing og Bringsværd. Han har en imponerende CV, og har både vunnet og blitt nominert til flere priser, deriblant Sproingprisen og Årets vakreste Bøker. Han er dessuten skikkelig hyggelig!

John S. Jamtli

Sabotør er en spennende og actionfylt tegneserie, inspirert av hendelser fra andre verdenskrig. Vi følger en gjeng motstandsfolk med Johan i sentrum. Det blir intenst, spennende, brutalt, og hvem kan man egentlig stole på? Dette er en tegneserie for de eldste barna, men til gjengjeld er den så spennende at du ikke klarer å legge den fra deg!

John S. Jamtli har skrevet og tegnet flere tegneserier, men hvorfor ble han tegneserieskaper? Og hvilke andre tegneserier enn Valhall har vært med på å inspirere stilen hans? Svarene får du i dette intervjuet!