Kjølberg og Phoenix

Digital tegneseriefestival: Bli kjent med norske tegneserieskapere! Her finner du de to første intervjuene med Kristoffer Kjølberg og H.L. Phoenix.

Bokomslag Avisgjengen og Arkin

Lillestrømbibliotekene elsker tegneserier! Vi er utrolig stolte over alle de flinke tegneserieskaperne i Norge. Derfor har vi laget en helt egen festival hvor vi feirer tegneseriene! Vi håper at det vil inspirere alle barn (og voksne) til å lese mer av alle de norske skattene.

For fullstendig oversikt over alle intervjuer kan du trykke på denne lenken!

Kristoffer Kjølberg og Avisgjengen

Sebastian jobber i skoleavisa og har lyst til å skrive om spennende mysterier og kriminelle saker. Det er bare det at det skjer så lite der han bor! Sebastian vet at mysterier og kriminelle saker stort sett skjer om kvelden, og for å få de gode historiene må han være der når de skjer. Han kjøper seg derfor en lang detektivfrakk og han prøver å lære seg å drikke kaffe. En kveld han er ute og spionerer oppdager han noe som kan vise seg å være romvesener! Men tør han å følge etter de når det virkelig gjelder?

Kristoffer Kjølberg er en supertegner! Du har sikkert sett tegningene hans uten å vite det. Du har kanskje sett de fine tegningene i "Verdens verste"-serien eller hans egen tegneserie "Etter leggetid" første bok i "Avisgjengen"? Hvorfor startet han egentlig å tegne, og enda viktigere hvordan bestemte han at han ville leve av det?

H.L. Phoenix og Arkin: Lysets vokter

Vi møter Arkin på den verste dagen i hans liv, dagen moren hans dør. Tomrommet og sorgen treffer han som en bølge og drar han ned i et dypt mørke. Han blir tvungen til å flytte til farmoren sin som har null interesse i han, og han føler seg mer ensom enn noensinne. Han har liten gnist av håp som han prøver å bære med seg og det var ordene hans mor pleide å si til han: «Magien er overalt, bare lukk øynene og se», men det er vanskeligere og vanskeligere å tro på de ordene.

Plutselig en dag tar livet en uventa vending når den gamle vaktmesteren på den nye skolen hans slår av en prat med Arkin og gjentar de nøyaktig samme ordene hans mor pleide å si. Han gir Arkin så en mystisk gåte og poff, forsvinner. Denne gåten viser seg å være nøkkelen til noe mye større og kaster Arkin ut i en magisk verden hvor mye står på spill

H.L. Phoenix høres ut som et superhelt-navn og bak det kule navnet er det også en slags helt, en tegnehelt! H.L. Phoenix en skaperen av Arkin: Lysets vokter-serien. Lurer du på hvem som står bak den vakre tegneserien og hva han egentlig heter? Vi har svaret!