Sandnes og Ousland

Digital tegneseriefestival: Bli kjent med norske tegneserieskapere! Se intervjuene med to drevne tegnere Hans Jørgen Sandnes og Bjørn Ousland.

Bokomslag Krypto og drømmetreet

Lillestrømbibliotekene elsker tegneserier! Vi er utrolig stolte over alle de flinke tegneserieskaperne i Norge. Derfor har vi laget en helt egen festival hvor vi feirer tegneseriene! Vi håper at det vil inspirere alle barn (og voksne) til å lese mer av alle de norske skattene.

For å finne fullstendig oversikt over alle intervjuer kan du trykke på denne lenken!

Hans Jørgen Sandnes

Hans Jørgen Sandnes er forfatter og illustratør. Han er kjent som tegneren til bøkene om Detektivbyrå nr. 2. Han har kommet med en egen tegneserie, nemlig Krypto! Denne serien har det hittil kommet tre bøker, og det kommer også en fjerde til høsten.

Serien handler om jenta Ophelia, som flytter til en fosterfamilie i kystbyen Saltvik. Her blir hun venn med naboen Bernard, og sammen deler de interessen for kryptozoologi - undersjøiske vesener. Det er en superspennende serie som fenger fra første side.

Bjørn Ousland

Bjørn Ousland har laget utallige bøker og tegneserier, hvor får han alle ideene fra? Bli litt bedre kjent med Bjørn og karakterene hans Pi og Peder i denne videoen.