Skeive tegneserier

Det kommer stadig flere tegneserier med skeive fortellinger, og det elsker vi! Her har jeg plukket ut noen av mine favoritter!

skeive tegneserier

Heartstopper

Serie
Alice Oseman
Bestill Heartstopper fra biblioteket

«Heartstopper» er en søt tegneserie hvor vi følger Nick og Charlie sin reise fra venner til kjærester.  Nick og Charlie går på samme skole, en skole for bare gutter, og de er to motsetninger til hverandre. Som kjent tiltrekker jo motsetninger hverandre, og vennskapet blomstrer fra første stund. Er det derimot noe mer i gjære? Charlie er åpen om at han er homo, men han vet ikke hvilket lag Nick spiller på. Alice Oseman er utrolig flink til å få frem følelser i tegningene, spesielt til at tegneserien er i svart/hvitt. Dette er en feelgood og sjarmerende tegneserie som er perfekt til deilige sommerdager!  

Bloom

Kevin Panetta og Savanna Ganucheau
Bestill Bloom fra biblioteket

I «Bloom» møter vi Ari som er arvtaker til et bakeri foreldrene hans driver og eier. Ari liker ikke å bake, og har ingen intensjoner om å ta over bedriften, han vil kun spille musikk med bandet hans. Da de leter etter en som kan hjelpe til i bakeriet, blir Ari kjent med Hector. Ari og Hector utvikler et fint og nært vennskap, som kanskje kan bli til noe mer, så sant Ari ikke ødelegger alt. Bloom er som å se en film i tegneserieformat, den er så vakker og engasjerende. Måten følelsene og forelskelsen blir vist frem er utrolig fin, samtidig som den viser hvor vanskelig det er å være ung og forelska. Kanskje spesielt hvis du er forelska i noen du ikke trodde du kunne bli forelska i.  

Laura Dean driver og dumper meg

Mariko Tamaki og Rosemary Valero-O'Connell
Bestill Laura Dean driver og dumper meg fra biblioteket

Freddy er sammen med Laura Dean. Igjen. Etter å ha blitt dumpa tre ganger. Da får bestevenninnen til Freddy nok, og tar henne med til et medium som sier at Freddy må dumpe Laura Dean. Hvordan dumper man noen som man fortsatt er veldig glad i? Laura Dean og Freddys forhold er komplisert, slitsomt og påvirker alle rundt Freddy, noe som til slutt får noen kjipe konsekvenser. Det jeg likte aller best med «Laura Dean driver og dumper meg» er hvordan den fremstiller forelskelse, forhold og vennskap, og hvordan disse tre henger sammen og påvirker hverandre. I tillegg er det nydelige illustrasjoner, og de underbygger virkelig stemningen og følelsene til karakterene. Det er en vakker tegneserie om vennskap, forhold, og å finne ut hvem man vil være. 

Husfred

Alison Bechdel
Bestill Husfred fra biblioteket

«Husfred» er selvbiografien til Alison Bechdel. Hun er kanskje mest kjent for å være hun som laget «Bechdel-testen». Den går ut på at to navngitte kvinner i filmer/tv-serier har en samtale om noe annet enn menn. Boka handler like mye om Alison som søker farens anerkjennelse og kjærlighet, som den handler om når Alison kom ut av skapet. Den er skrevet og fortalt nært, personlig og morsomt. Undertittelen er en tragikomedie, og det er akkurat det boken er. Den er gjenkjennbar og sår, kanskje spesielt med tanke på alle som er redde og engstelige for å være seg selv rundt familien. 

Blå er den varmeste fargen

Julie Maroh
Bestill Blå er den varmeste fargen fra biblioteket

«Blå er den varmeste fargen» er en vakker og rørende kjærlighetsfortelling fra Frankrike. Vi møter Clementine da hun går på videregående, og treffer den litt eldre Emma, og for Clementine er det kjærlighet ved første blikk. Problemet er bare at Clémentine kommer fra en svært religiøs og konservativ familie, og at Emma har kjæreste. Det er en dramatisk, sensuell og gripende fortelling. Illustrasjonene er nydelige, og uttrykker følelsene til karakterene veldig godt. Tegneserien ble også film i 2013.  

Jughead

Duo
Chip Zdarsky og Erica Henderson
Bestill Jughead fra biblioteket

"Jughead" er en av få tegneserier, og bøker, med en aseksuell hovedkarakter. Jughead er en av hovedpersonene i Netflix-serien "Riverdale" hvor mange sikkert kjenner han fra. Denne tegneserien følger Jughead og vennene hans i kampen mot den nye onde rektoren på skolen, og andre hverdagsproblemer. Jughead selv er en dagdrømmer, og det er morsomt å se i hvilke situasjoner det er han drømmer seg bort, og nesten tror at han er en superhelt. "Jughead" er en perfekt tegneserie for fans av TV-serien, men den kan fint leses uten å kjenne til verdenen også. Det er også en serie som er en herlig blanding av hverdag, drama og vennskap. 

The prince and the dressmaker

Jen Weng
Bestill The prince and the dressmaker fra biblioteket

Prins Sebastian er på utkikk etter en kone, eller rettere sagt, foreldrene hans leter etter en kone til han. Sebastian har mer enn nok med å skjule sitt hemmelig liv for offentligheten, nemlig at han liker å gå i kjoler, og om natten blir til den fabuløse Lady Crystallia. Den eneste som vet om Sebastians hemmelige liv er kjolemakeren og bestevennen hans, Frances. Problemet ved å være hemmeligheten til Sebastian er at ingen får vite at det er Frances som lager alle de flotte kjolene, og det blir slitsomt etter hvert. Det er vel ikke bare Sebastian som skal få leve ut drømmene sine? Dette er en annerledes, litt magisk, og herlig historie om å få være tro mot seg selv, vennene sine og drømmene sine.