Digitale tilbud til voksne

Her har vi samlet en rekke nettsider for deg som lurer på både det ene og det andre, eller bare trenger litt underholdning.

hjemmekontor

Nettressurser fra biblioteket

Trenger du en distraksjon fra alle nyhetene om Koronavirus, så får du her tips til e-bøker og andre ressurser fra bibliotekene.

BookBites

BookBites er appen hvor du får tilgang til våre e-bøker og e-lydbøker.

I BookBites kan du som har lånekort logge inn og låne e-bøker og e-lydbøker. Se denne videoen for å få hjelp til innlogging og å opprette bruker. 

I appen kan du søke, reservere og lese/lytte til e-bøker og e-lydbøker. Lånetiden på e-bøker og e-lydbøker er 1 måned. Når lånetiden har gått ut vil boken eller lydboken automatisk bli levert. Hvis du blir ferdig før lånetiden har gått ut er det lurt å levere med en gang slik at neste person slipper å vente. 

Appen kan lastes ned hos Google play eller i App store.

Libby

Libby lar deg låne engelskspråklige e-bøker som tekst eller lyd til telefon og nettbrett. Du kan også bruke tjenesten på PC via Overdrive.

For å bruke tjenesten må du ha lånekort fra et av Lillestrømbibliotekene eller ett av de andre folkebibliotekene i Viken. Du trenger ikke lage en konto, og det eneste du trenger er lånekortnummeret ditt.

Det er titler som passer for barn, ungdom og voksne.

Utlånsregler:

  • Du kan låne 3 titler samtidig.
  • Utlånstiden er 3 uker og boka blir automatisk innlevert når lånetiden er ute.
  • Foreløpig er det ikke mulig å forlenge lånet.
  • Det er mulig å reservere inntil 3 titler.

Mer informasjon fra Viken fylkesbibliotek 

Mer informasjon fra Libbys hjelpesenter (på engelsk)

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket er en samling av e-bøker og e-lydbøker på  arabisk, bosnisk/kroatisk/serbisk, persisk, somali, tigrinja og tyrkisk. Alle i Norge kan lage seg en bruker og det er gratis å bruke.  

FilmBib

I FilmBib kan du se kortfilmer og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg eldre. Det blir stadig lagt til nye filmer i arkivet, så sjekk ofte for nye interessante filmer! For å få tilgang til disse filmene må du ha et Nasjonalt lånekort og PIN-kode. 

Google Arts and Culture

Med Google Arts & Culture kan du besøke utstillinger, zoome inn på kunst og se på tusenvis av historier, bilder, videoer og manus. 

Karanteket

Nordland fylkesbibliotek har kastet seg rundt og laget en samleside for bibliotektilbud via nett. Her finner man alt fra podcaster, smittefrie arrangement til e-bøker. Det legges kontinuerlig ut innhold, så følg med!

Online arrangementer og hjemmeaktiviteter

Siden alle arrangementer den kommende tiden har blitt avlyst eller utsatt, har mange valgt å opprette digitale arrangementer man kan delta på hjemmefra! Her finner du noen av disse, og det finnes mange flere på bl.a. Facebook. 

Det kan også være kjedelig å være hjemme hele tiden, så vi har også funnet aktiviteter man kan gjøre sammen med familien eller alene.

Hele Norge Leser

Hele Norge leser er en leseplattform som tilbyr lesere et sosialt rom og en møteplass der leseinteressen kan deles. Lesekonkurransen er åpen for alle som ønsker å etablere lag og bli med på konkurransen. Akkurat nå er det ingen aktiv konkurranse, men det er masse inspirasjon å hente, og ikke minst en fin måte å ha oversikt over hva man leser. 

Litteraturhuset hjemme i stua

Når korona-smittefaren tvinger oss alle hjem i egen stue, følger Litteraturhuset etter, i digital versjon. I tida som kommer vil de lage samtaler med utvalgte forfattere, spesialskrevne foredrag, lesestunder for barna, diktlesninger og andre kulturopplevelser, alt filmet hjemmefra og delt åpent på nett. Videoene lagres slik at de som ikke hadde anledning akkurat da kan se på når det passer, så mange ganger de vil.

Skriv med Camilla

20 minutter kreativ skrivetrening for barn og voksne

Den Norske Turistforening - 10 turting du kan gjøre nå

DNT har samlet tips til hva du kan fylle dagene med, nå som vi skal holde oss inne så mye som mulig. 

NRK Quiz

Hvem liker vel ikke quiz? På NRK sine nettsider kan du ta quizzer til den store gullmedalje.