Dalen

Avskåret fra verden med en morder blant oss.

Bokomslag av Dalen

  • Krim: Dalen (2022)
  • Forfatter: Bernard Minier

Den suspenderte politimannen Martin Servaz får en dag en telefon fra sin ekskone. Problemet er bare at hun har vært forsvunnet i åtte år! Ekskona ber ham om hjelp og han reiser til Dalen for å lete etter henne. Dette blir starten på en rekke grusomme drap.

Avskåret fra resten av verden

Politimannen treffer etterforskningsleder Irene Ziegler. De kjenner hverandre fra før og hun ber ham om hjelp. Han tar sjansen på å hjelpe, for da kan han samtidig lete etter sin kone i samme område. Han lurer på om forsvinningen av hans kone og drapene har en sammenheng. Kort tid etter at politimannen og etterforskeren har ankommet dalen, blir både de og innbyggerne sperret inne i dalen etter et ras. Ingen kommer seg ut.

En sidevender av en bok

En får et sterkt forhold til hovedpersonene og boka har et godt driv og ingen dødpunkter. En vil bare lese videre. Handlingen bygger seg opp om de grusomme drapene. Boka er godt språklig skrevet og forfatteren regnes som en av Frankrikes ledende innen krimsjangeren. Boka kan leses frittstående, eller som del av serien om Martin Servaz.