Jente (17) ikke savnet

Kristiane forsvant sporløst da hun var 17 år. Ingen meldte henne savnet. Ingen lette etter henne. Hvorfor?

Bokomslag Jente (17) ikke savnet

«Kjenner du Kristiane Elvestad?» slik starter boka som har en skikkelig true crime-oppbygging. 13 år etter Kristianes forsvinning etterlyser Beatrice, Kristianes niese henne på Facebook. Boka veksler mellom to ulike synsvinkler. Beatrice sin søken etter svar som består av Messenger-meldinger mellom henne, venninnen og andre som kjente Kristiane fra tiden hun forsvant. Resten av boka blir presentert som førstepersonfortelling av Kristiane selv.

Disse to fortellingene utfyller hverandre på en spennende måte og som gjør at vi får presentert flere sider av samme sak. Hva er egentlig sannheten - Kristianes egne ord, eller det Beatrice får vite om henne?

Demonhjerte

Kristianes liv er ikke enkelt. Faren som hun hadde et nært forhold til har akkurat tatt sitt eget liv, hun blir ertet på skolen, er snart blakk, har et dårlig forhold til søsteren sin i tillegg til at moren mener hun er besatt av demoner. Kristiane har hørt dette så mange ganger at hun selv mener å kjenne hvordan dette demonhjerte slår når ting ikke er bra. En dag begynner det en ny mystisk jente på skolen, Hedda. Kristiane og Hedda utvikler etter hvert et vennskap. Et vennskap som vil få uante konsekvenser.

 Nominert til Uprisen 2022

«Jente (17) ikke savnet» er en ungdomsbok som er vanskelig å legge fra seg og har blitt omtalt som en perfekt bok å begynne med hvis man er i en lesetørke. Oppbyggingen bidrar til at boka føles lettlest da Beatrice sine Messenger-meldingskapitler gjør at vi får avbrekk fra Kristianes fulltekstkapitler. Det er også et godt driv i boka og den får oss hele veien til å undre over hva som egentlig er sant. En bok med uventede vendinger og masse spenning.