Stormvakt

Ny start i det idylliske Bohuslän?

Bokomslag Stormvakt

  • Krim: Stormvakt (2021)
  • Forfatter: Kristina Ohlsson

Jeg fikk med en gang sans for August Strindberg. Den suksessrike finansmannen som har fått nok av det hektiske livet i Stockholm, og kjøper seg et hus for å drive en bruktbutikk i det fredelige Kungshamn. 

Samme dag han kommer frem, forsvinner Agnes. Ingen forstår hvorfor den populære læreren og gode mor og ektefelle skulle reise uten å etterlate noen spor! Hvorfor gikk hun ut på skjæret i stormen? 

Forsvunnet eller død?

Politietterforsker Maria Martinsson og hele Kungshamn leter etter Agnes, men når August og Maria begynner å grave i historien dukker det opp stadig mere grums! De begynner å ane at dette kan være en sak med forgreininger til et annet mord! 

Hvorfor likte jeg boken? 

Det er alt det uventede som skjer, både for personene og i handlingen, Det er mange spor som spriker i flere retninger. Hovedpersonene er troverdige og sympatiske, samtidig får vi stadig glimt av den mørke siden til flere personer. 

Dette er ingen blodig krim, så for de mere «sarte» av oss passer den godt, selv om Kristina Ohlsson greier å skape en skikkelig uhyggelig stemning og har med flere dramatiske hendelser. For de som liker Camilla Läckbergs bøker, vil nok denne være midt i blinken! 

Og det beste av alt; dette er den første boken i serien Martinsson og Strindberg.